Одеса. Два американски патрулни катера от клас Island пристигнаха в

...
Одеса. Два американски патрулни катера от клас Island пристигнаха в
Коментари Харесай

ТАСС: Подарените на Украйна два американски патрулни катера пристигнаха в Одеса

Одеса. Два американски патрулни катера от клас Island дойдоха в пристанището на Одеса, където ще бъдат употребявани от Военноморските сили (ВМС) на Украйна, заяви министърът на защитата на страната Андрей Загороднюк, представен от ТАСС .
„ Вече стартира разтоварването им, по-късно ще бъдат готови за употреба след превозването и зачисляването им в бойния състав на Военноморски сили на Въоръжените сили на Украйна “, написа министърът във „ Facebook “. „ Наличието на такива катери във флота ще разреши ефикасното наблюдаване на акваторията, провеждането на противодиверсионна защита, както и присъединяване в интервенции по търсене и избавяне “.
През септември 2018 година на Киев бяха предадени два американски патрулни катера от клас Island, които преди този момент бяха на въоръжение в бреговата защита на Съединени американски щати. Тържественото сключване на съглашението по предаването на катерите въз основата на Бреговата защита на Съединени американски щати в Балтомор се състоя с присъединяване на някогашния президент на Украйна Петро Порошенко. Тяхната рационализация и превозване към този момент струваше на Киев 9 милиона $.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР