одът на човешката еволюция е белязан от дълга поредица от

...
одът на човешката еволюция е белязан от дълга поредица от
Коментари Харесай

Случайни открития, които промениха света

одът на човешката еволюция е белязан от дълга поредност от инцидентни открития и инцидентни изобретения;

моментът на "Еврика " може да пристигна инцидентно, а не по желание. Всъщност специалистите пресмятат, че сред 30 и 50% от всички научни открития по някакъв метод са инцидентни.

Макар да е правилно, че в някои случаи научните открития идват след усърдна лабораторна работа, която в последна сметка води до резултата, който откривателят е очаквал да откри, действителността е, че доста от най-невероятните находки в света са се случили, когато някой е намерил нещо, което не е търсел, споделя "Муи интересанте ".

Някои инцидентни открития са донесли толкоз необикновен триумф, че са се обърнали против нас или по-скоро нашата планета, какъвто е казусът с пластмасата, с която е толкоз мъчно да се оправим в наши дни, която се натрупва на всички места и че оказва пагубно влияние върху нашата среда.

Всички тези инцидентни изобретения, които ще продължим да преглеждаме по-долу през последните два века са трансформирали света по един или различен метод и в някои случаи даже са резултат от същински случай.

Нито един от тези "инциденти " не би се трансформирал в такова международно изменящо се откритие, без да е подобаващ човек, който да признае неговата стойност и да покаже, че най-хубавите нововъведения могат да дойдат от непредвиденото, защото нуждата не постоянно е "майката на изобретението ".

Много от нещата, на които разчитаме, с цел да лекуваме заболяванията си, да готвим храната си и да подслаждаме дните си, не са съзнателно проектирани, а са благополучен случай.

От захарин до микровълнова фурна, доста повече са създадени инцидентно, което кара доста изобретения за всекидневието да се появят ненадейно в живота ни, трансформирайки ги в доста по-удобно и по-добро битие.

Открийте по какъв начин шансът, а не обичайният, дълъг и логически развой на мислене, изпробване и развиване, е изиграл основна роля в някои от най-великите изобретения в света.

Колко бихте могли да назовете?

Днес откриваме някои от най-интересните инцидентни устройства.

Разберете кои са те
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР