од надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е започнало разследване

...
од надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е започнало разследване
Коментари Харесай

Бременна почина в болницата в Дулово, прокуратурата разследва

од надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е почнало следствие по случай с умряла бременна жена, оповестиха от Прокуратурата.

Досъдебното произвеждане се води за вероятно закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателен кодекс - текстът ангажира наказателната отговорност на всеки, който аргументи гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Рано сутринта на 5 октомври тази година 29-годишна бременна жена от село Водно, община Дулово, се почувствала зле. Това било третата й бременност. Съпругът й подал сигнал на незабавния телефон 112. С кола за спешна помощ младата жена била отведена в незабавния център в град Делово в извънредно тежко положение.

Веднага, откакто дамата пристигнала, медиците пристъпили към реанимационни действия. Въпреки положените незабавни професионални грижи от страна на медиците, дамата умряла.

Бременната трябвало да роди през днешния ден, 6 октомври, като плануваното раждане щяло да бъде с интервенция.

По формираното досъдебно произвеждане, предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел в Силистра, се разпитват очевидци. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза на умрялата бременна жена.

29-годишната Джеврие Юнуз от село Водно очаквала момченце. Наблюдаващият я гинеколог доктор Любомир Минков съобщи пред, че бременната не е имала никакви проблеми по време на бременността.

Жената не е имала проблеми и при предходните две бременности. Тя има две момиченца - на 5 и на 2 години.

Терминът на Джеврие бил на 12 октомври, само че защото предходните раждания са били посредством секцио и третото раждане трябвало да е посредством интервенция. Затова Джеврие трябвало да бъде призната в болничното заведение в Дулово през вчерашния ден и през днешния ден да бъде оперирана, добавя още доктор Минков.

В понеделник към 4.20 часа обаче бременната жена се оплакала на брачна половинка си, че ѝ е прилошало.

"Линейката от Дулово пристигна за 5-10 минути, само че на мен ми се сториха 60 ", споделя Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие, представен от "24 часа ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР