очти два дни след като изрази принципно одобрение на сделката

...
очти два дни след като изрази принципно одобрение на сделката
Коментари Харесай

Тръмп ще блокира сделката с TikTok, ако ByteDance остане

очти два дни откакто изрази кардинално утвърждение на договорката сред Oracle и ByteDance за TikTok, американският президент Доналд Тръмп разгласи, че няма да я подпише, в случай че китайският притежател на обществената мрежа не съобщи контрола ѝ, оповестява в. The New York Times.

Реакцията на Тръмп идва откакто ByteDance съобщи, че ще резервира 80% от контрола в новата компания TikTok Global, която ще придобие американския бизнес на обществената мрежа. Освен това няма да съобщи програмния код на TikTok на Oracle.

Тръмп не хареса изказването и разгласи пред публицисти, че ByteDance би трябвало "да няма нищо общо, а в случай че имат, няма да създадем договорката ". Той към момента държи TikTok в Съединени американски щати да се управлява напълно от американски компании и да е благосъстоятелност на локални компании. "Ако открием, че нямат цялостен надзор, няма да одобрим договорката ", споделя Тръмп още веднъж, този път в предаването "Фокс и другари ".

Проблеми има и сред самите компании, които вземат участие в договорката. В Китай ByteDance разгласи, че няма да трансферира логаритъма си на американските компании и ще резервира мажоритарния дял в новата компания. В Съединени американски щати обаче Oracle разказа договорката по по-различен метод. Според нея, TikTok Global ще бъде с разграничена благосъстоятелност на дялове, като мажоритарният дял ще е на американци, а ByteDance "няма да има благосъстоятелност " в компанията.

Нестабилността на договорката и връзките сред фирмите в нея още веднъж повдига подозрения, че тя ще се осъществя до края на тази седмица. Срокът в началото беше до 20-ти септември т.г., само че беше продължен с една седмица откакто Oracle, Walmart и ByteDance оповестиха партньорството си.

Удълженият период беше даден, с цел да могат регулаторите да прегледат предлагането и да дадат своето мнение. Разбира се, постоянно остава опция срокът още веднъж да бъде продължен, само че в случай че в последна сметка това не се случи, а договорката не бъде утвърдена, TikTok може да стане недостъпна в Съединени американски щати.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР