Очна болница във Варна така или иначе е университетска, в

...
Очна болница във Варна така или иначе е университетска, в
Коментари Харесай

Проф. Клисарова: Очна болница във Варна така или иначе е университетска, общината трябва да вземе правилното решение

Очна болница във Варна по този начин или другояче е университетска, в нея учат студенти и преподават хабилитирани лица. Би било вярно решение на Общината тя да мине към университета, сходно на болница „ Св. Марина “, по този начин разяснява проблема с лечебното заведение националният представител от Българска социалистическа партия проф. доктор Анелия Клисарова.

Както е известно, общинската Очната болница от години има проблеми, а неприятните условия за работа накараха целия ѝ лекарски колектив да подаде оставка. Така от 7 април болничното заведение остава без лекари. Община Варна към този момент не е заела ясна позиция по предлагането, отправено от напускащите лекари – лечебното заведение на премине на ръководство от Медицинския университет в града. Според проф. Анелия Клисарова, която е била в предишното и ректор на МУ- Варна, и ръководител на здравната комисия към Общински съвет – Варна, това би било най-правилното решение.

„ Явно община Варна няма опция да устоя Очна болница и да влага по този начин, че да има съвременна инсталация и като цяло да бъде конкурентноспособна на останалите очни лечебни заведения във Варна. А държавна очна болница няма по какъв начин да няма. Там има доста кадърни хора, които желаят да работят с висок клас инсталация “, разяснява проф. Клисарова.

Според нея, в случай че болничното заведение мине към Медицинския университет, ще се реши и казуса с напускащите лекари.

„ Напълно разбирам желанието на общината да избави собствеността си. Но този проблем с болничното заведение е още от времето, когато аз бях общински консултант. И тогава не доближиха средствата. А в миналото нашата Очна болница беше водеща за цялата страна, уповавам се това още веднъж да стане факт “, сподели още националната представителка от Българска социалистическа партия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР