Очите винаги са имали някакъв магичен ореол. В древен Египет

...
Очите винаги са имали някакъв магичен ореол. В древен Египет
Коментари Харесай

Магията на цветовете на очите. Синеоките хипнотизират, кафевооките са със специална енергия

 красиви-очи

Очите постоянно са имали някакъв магичен ореол. В античен Египет соколовото око на господ Хор се считало за небесна отбрана, изобразявали го върху надгробните плочи в помощ на умрелите. 

Днес съществуват многочислени извършения като отваряне на „ третото око “. Да не приказваме за ритуалите против „ неприятно око “. Един от най-известните амулети е окото на Фатима, предназначен да избави стопанина си от несгоди и загуби…

Окото е огледало на душата. А по цвета им може да узнаете освен характера, само че и даже тайните пристрастия на човек, както и да определите дали той има магични качества. 

Тъмни и кафеви очи 

Ако сте срещнали емоционален и темепраментен човек, вгледайте се, очите му евентуално имат мрачен нюанс. Хората с кафеви очи имат специфична сила.

Въпреки гордия си манталитет, те с лекост могат да очароват своя конкурент, имат прелест и страст.

Нашите предшественици не са обичали кафевооките. Смятало се, че те могат да гледат с неприятно око, да провокират беди. Хората с кафеви очи са свързани със Слънцето и Венера, а този съюз ги прави буйни (и, прочее, влюбчиви).

Колкото бързо този човек се разпалва, също толкоз бързо и утихва. И макар своя жар и пристрастеност, кафеовооките елементарно простят обидата, не таят завист в себе си.

Хората с кафеви очи елементарно одобряват силата от другите хора, умеят да я всмукват и „ преработват “. А след това я отдават, помагайки на другите да се оправят със комплицирани житейски обстановки. Тези хора ще ви поддържат в сложна минута. Но и неприятните действия ще ви ги върнат многократно.

Сини очи

Сините очи очароват и са способнид а хипнотизират събеседника от първите думи. „ Да потънеш в дълбините на очите “ — казвали поетите. Но тези цветове са подарили на индивида освен хубост, само че и комплициран темперамент.

Тези хора постоянно и във всичко търсят правдивост, те са мощни и решителни, постоянно са привлечени от всевъзможни случки. Движени от безстрашието, постоянно са в окото на бурята, даже в случай че това може да им навреди.

Отстояват гледната си точка до последно, като не се опасяват да наранят възприятията на съперника, даже да е негов непосредствен човек.

Синеоките са прочувствени хора, способни са на огромна пристрастеност, влюбват се бързо и възприятията им траят дълго. Същото важи и за антипатията – в случай че някой не им харесва, е за дълго.

В древността се считало, че индивидът със сини очи са помощници на тъмните сили. Жителите на антична Гърция даже си слагали специфичен талисман към облеклата, защитавайки се от синеоки очи.

Смята се, че колкото по-свели са очите, толкоз по-трудна е дарбата на притежателя им. Сините очи да вземем за пример таят машинация. Не ви е провървяло, в случай че сте обидили синеок „ вълшебник “. Такъв човек може да ви омайва, да ви оплитва, а след това сами да не знаете по какъв начин сте се озовали в клопката.

Зелените и сиво-зелените очи

Хората със зелени очи също не са били на респект в антични времена. Тогава е била известна ругатнята „ Зеленоока магьосница! “ Само за този цвят на очите са можели да изгорят човек на клада.

Зеленооките е прекомерно евентуално да имат мощен, устойчив, напорист и целенасочен темперамент. Притежателите на злеени очи слагат пред себе си ясни цели и да подготвени да преодолеят всевъзможни трудности на пътя.

Те гледат реалистично на живота, от тях излизат отлични ръководители и уредници.

Хората със зелени очи имат неповторима вътрешен глас, те „ пресмятат “ другите. И даже могат да ги манипулират. Но ни избавя това, че по природа зеленооките хора са доста положителни. Ако те се влюбят, то това е доста откровено и нежно.

Сиви очи

В астрологията дадения цвят на очите се намира под въздействието на Меркурий. А това значи консервативност, точност, интензивност. Хората със сиви очи са доста общителни и мъчно съумяват да пестят сила. Те с лекогта я губят, тъй като я споделят.

В старите времена са вярвали, че сивите очи са „ чисти “. Притежателите им работят под управлението на разсъдъка. Не се вслушват постоянно в интуицията си. Там, където мозъкът е безпомощен, сивооките хора постоянно се объркват.

Интересното е, че ориста не ги е надарила с особени магични пособности, само че пък им е дала за настойник самата Фортуна. Смята се, че сивите очи са на огромен шанс, на притежателите им върви и в работата, и в любовта.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР