Очите им са уморени. Бузите им са ожулени от предпазните

...
Очите им са уморени. Бузите им са ожулени от предпазните
Коментари Харесай

Крехкото бойно снаряжение на лекарите и медицинските сестри в Италия

Очите им са изтощени. Бузите им са ожулени от защитните маски. Те не се усмихват. Лекарите и медицинските сестри на фронтовите линии против пандемията от ковид в Италия са съвсем неразпознаваеми зад своите маски, костюми, ръкавици и шапчици - нежното бойно снаряжение, което надяват преди всяка промяна като единствената бариера против болестта.

В петък фотографи на Асошиейтед прес сновяха, с цел да ги снимат в редките им почивки от интензивните отделения в лечебните заведения в Бергамо и Бреша, област Ломбардия, и в Рим. И постоянно докторите, медицинските сестри и санитарите позираха пред масленозелените пердета, преграждащи техните стерилни отделения.

Петък беше неприятен ден. Тогава Италия записва най-вече умряли от началото на детонацията на епидемията преди пет седмици, като добави 969 смъртни случая и жертвите на Ковид-19 в страната станаха 9134 - най-големия брой в света. Сред случаите в петък 541 са в Ломбардия.

Италия изпревари Китай по брой доказани случаи на болест и изостава единствено от Съединените щати. Същевременно Националните здравни институти обаче споделят, че през последните дни има понижаване на новите случаи, което е симптом, че националната карантина стартира да дава резултат след две и половина седмици.

Всяко облекчение от безредния напън, белязал първата фаза на разпространението на вируса в Италия, е добре пристигнало за медицинския личен състав. Той обаче знае, че е надалеч от края на изключителната обстановка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР