Очилата за виртуална реалност, които пренасят този, който си ги

...
Очилата за виртуална реалност, които пренасят този, който си ги
Коментари Харесай

Disney изобрети жилетка за виртуална реалност

Очилата за виртуална действителност, които придвижват този, който си ги постави в други измерения, са налични на пазара от няколко години, само че все пак триумфът им измежду геймърите не е изключително огромен. Изчислено е, че в международен мащаб са продадени единствено 6,4 милиона такива очила, а броят на геймърите е 2,6 милиарда. Този крах евентуално се дължи на високата цена на очилата, а преживяването, което дават може би не я оправдава.

Сега откриватели, работещи за Disney, са основали ново приспособление, което да сътвори реалистично чувство за протичащото се в игра или филм. Това откритие е жилетка за виртуална действителност. Тя обгръща тялото и имитира възприятието да бъдеш обгърнат от змия, да вземем за пример.

 Снимка 354073

В жилетката има 26 камери, които се изпълват следено с въздух по метод, който пресъздава това, което виждат очите ни на екрана. Към момента вероятните чувства са повече от 10, като включват прегръдка, удар и увиване на змия към тялото. Те се основават посредством смяна в скоростта, силата и продължителността на надуване или втурване на камерите в жилетката, както и посредством трептения.

Учените създали три прототипни симулации, посредством които да показват функционалностите на жилетката. В една от тях анимирана змия се плъзга по тялото на индивида и го стиска през гърдите. В другата потребителят може да види себе си гол до кръста в банята да се трансформира в мускулест юначага, а в третата взе участие в пердах със снежни топки.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР