Очевидци съобщават, че са чули най-малко 20 изстрела и са

...
Очевидци съобщават, че са чули най-малко 20 изстрела и са
Коментари Харесай

Масова стрелба на парада за 4-ти юли на Хайленд парк

Очевидци оповестяват, че са чули минимум 20 изстрела и са видели доста засегнати покрай трибуната.

Полицията реагира на пукотевица в центъра на " Хайленд Парк ", Илинойс, в региона на провеждащия се за Деня на независимостта церемониал на 4 юли, заяви шерифската работа на окръг Лейк, предадоха CNN и други американски медии.

Най-малко шест души са били убити, а над 20 са ранени, оповестява телевизия ABC, цитирайки уебсайта на " Хайленд парк ". Говорител на локалната болница пък заяви, че 31 души са ранени, добавя БНР.

От " Хайленд Парк ", предградие на към 25 благи северно от Чикаго, оповестиха, че парадът за 4-ти юли е анулиран и посъветваха  хората да заобикалят центъра.

Само 10 минути след началото на парада в 10.00 часа е почнала пукотевица против събралите се хора. Предполага се, че стрелецът е бил в някоя от околните здания и от там е атакувал участниците в парада и феновете.

Свидетели споделиха, че считат, че стрелецът е бил на покрива на магазин и е стрелял в тълпата, заяви телевизия WGN.

Стрелецът към момента не е хванат. Според полицията, обвиненият е работил самичък и е бил разказан от очевидци като бял мъж на възраст 18-20 години с дълга черна коса.

Един очевидец, Майлс Заремски, сподели, че е чул, както счита, 20-25 изстрела. Той сподели пред CNN, че е видял минимум един човек оцапан с кръв на земята.

Американският представител Брад Шнайдер, демократ, който съставлява региона, също удостовери стрелбата в " Туитър ". " Аз и моят избирателен екип се събирахме при започване на парада, когато стартира стрелбата. Моят екип и аз сме в сигурност “, сподели той.

Друг щатския представител - Боб Морган сподели, че има голям брой пострадвания.

Видео, направено от очевидец, Уго Агилера, демонстрира кола за спешна помощ, която се придвижва по маршрута на парада, както и полицейска кола с включени сирени, до момента в който хората се събират на тревистия тротоар.

Очакваше се парадът за 4-ти юли да стартира в 10.00 часа сутринта локално време на кръстовището на Laurel и St. Johns Avenue и трябваше да се насочи на север по St. Johns Avenue и по-късно на запад по Central Avenue и да продължи към Sunset Park, заяви градските управляващи.

" СТОЙТЕ ИЗВЪН ЗОНАТА – позволете на органите на реда и лицата за първа помощ да си свършат работата “, съобщи отделът на шерифството в " Туитър ", съобщи Ройтерс.

Заподозреният в стрелбата остава на независимост, заяви телевизия WGN.

 

Прадът беше ненадейно спрян, откакто се чуха изстрели към 10 минути след началото му, карайки стотици хора да бягат, търсейки сигурност, заяви Chicago Sun-Times.

" Всички бягаха, криеха се и крещяха “, съобщи продуцентът на телевизия CBS 2 Елиса Кауфман, заяви уебсайтът на канала.

На този стадий от полицията на оповестяват за жертви на стрелбата, като съгласно някои американски медии има простреляни редица хора.

Очевидци настояват, че на мястото на хипотетичния случай са видели " окървавени тела, покрити с одеяла ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР