Очевидно вървим към локдаун – частичен или пълен. Доклад с

...
Очевидно вървим към локдаун – частичен или пълен. Доклад с
Коментари Харесай

Хората пак по улиците, а протестните партии ги няма – вече в ковчезите от миналото лято

 Очевидно вървим към локдаун – непълен или цялостен. Доклад с вероятните ограничения е в министерството на  здравеопазването и се чака съответно решение. Това развиване на обстановката изкара на улицата отрядите на Мангъров – през днешния ден в София, на следващия ден и в други градове. Протестите са против възможните ограничения и за независимост на бизнеса.

В същото време Ръжево Конаре е блокирано от протестиращи фермери, на които за една вечер градушката им лиши всичко. Там зрее протест, който упорства за съответни ограничения.

Какво мислят " протестните партии “? Да не би към този момент да са в ковчезите, които сковаха предишното лято. Логично е да са там след следващата им злополука в Народното събрание. Бяха срещу Борисов и Гешев, тъй като по този начин желали хората. А през днешния ден какво желаят хората в София, Варна, Пловдив, Ръжево Конаре. Защо не ги питат.

Дали са прави или не, само че хората стачкуват. А в Народното събрание има една група хора, които се нахраниха крепко от митингите – и политически, и всячески. Изглежда са преяли, защото въобще не се чуват и нямат никакво предпочитание да се затичат при хората, както през лятото на предходната година.

Какво се е случило с тъй наречените " протестни партии “, че не са на улицата? Чувствителност за хорските проблеми ли изгубиха или в никакъв случай не са я имали? Само Борисов и Гешев ли ги интересуват или " дневния ред на хората “, както обича да казва . А къде е Мая в този момент, къде са Бабикян, Хаджигенов?

Защото дневният ред е да отхвърлим ли ограниченията или да ги приемем, да спасяваме бизнеса или да го оставим на произвола на ориста. Да създадем ли нещо за фермерите от Ръжево Конаре или единствено да ги питаме къде са им застраховките?

Защото няма вдигнат пестник. Защото една градушка не може да се мери с Борисов и Гешев. Защото дневният ред за " партиите на митинга “ е привършен с влизане в Народното събрание и борба за няколко министерски поста. Той е привършен и поради явната им неприспособимост да ръководят.

" Протестните партии “ убиха митинга от 2020-а. Как в този момент да се появят отпред на нов – рискуват да бъдат заринати от вмирисана риба – онази от предишното лято. Къде по-лесно е да тичаш необут из Народното събрание като Мая – като част от " дневния ред на хората “. Тези в този момент по улиците са други хора.  

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР