Очевидно в държавата до такава степен са се изострили отношенията,

...
Очевидно в държавата до такава степен са се изострили отношенията,
Коментари Харесай

Петър Славов: Влизането в междуинституционална война е голямата опасност

" Очевидно в страната дотам са се изострили връзките, че заплашват да вкарат институциите, които те съставляват, в една междуинституционална война. Това е огромната заплаха. "

Това съобщи пред БНР юрист Петър Славов от " Правосъдие за всеки ".

" Можем към този момент да заговорим за рецесия на държавността, тъй като, четейки сред редовете на това, което сподели основният прокурор,става ясно за метода, по който се кадрува освен в правосъдната система, само че и какви неофициални връзки, казано в кавички, се поддържат сред изпълнителната власт, правосъдната власт, прокуратурата....Разделението на управляващите, прогласено в Конституцията като един от главните правила в правовата страна,е освен неглижирано, само че и потъпкано. " - разяснява той.

Петър Славов акцентира, че се съмнява в думите на Иван Гешев, само че " даже половината от казаното да е правилно, е задоволително за изводите, които направихме дотук ".

" Апелирам към народните представители, изключително от т.нар.партии на смяната, да внесат и конституционния законопроект, за който от дълго време приказват, че имат подготвеност, като той бъде обновен към актуалната обстановка. "

Според него едошло времето на смяна в Конституцията, при която отпада изобщо длъжността основен прокурор.

" Да не забравяме, че иВСС е с изминал мандат и отивайки на бърза промяна на настоящия основен прокурор, евентуално ще ни вкарат в нов парламентарен проблем. Както Гешев се зарече да се запъне и да не си отива, вероятноще се стигне евентуално и до Конституционен съд дали е законен този орган (ВСС - б.р.). " - сподели още юрист Славов.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР