Очевидно това не е първо нарушение на консула ни в

...
Очевидно това не е първо нарушение на консула ни в
Коментари Харесай

Консулът ни в Хага успял да прибере такса „коронавирус” за 15 евро

Очевидно това не е първо нарушаване на консула ни в Хага Свилен Илиев, само че за пръв път е толкоз тежко. Това съобщи външният ни министър Екатерина Захариева по време на брифинг в Министерския съвет по отношение на абсурда с българския консул. Стана ясно, че е имало и сигнали за други нарушавания в работата на Илиев.
По тематиката Захариева разяснява, че „ единствено на 6 април ” той е въвел такса „ ковид ”. Установени са единствено двама души (българин и чужденец), на които е взета такава такса – 5 евро за българи, 10 евро за чужденци. Веднага било обяснено на консула ни, че това е „ извънредно нелегално ”. Таксите в България се събират за даване на услуга, акцентира външният ни министър.
Обяснението на Илиев било, че събира таксата, с цел да обезпечи защитни заграждения за консулството ни в Хага. Външният ни министър обаче сподели, че консулската работа е ремонтирана през 2019 година, а българският дипломат в Холандия е подал сигнал, че към този момент потърсил да наеме заграждения.
Що се отнася до бъдещето на Илиев, към момента не е ясно по какъв начин ще бъде осъден – ще взема решение Дисциплинарният съвет. „ Повярвайте ми, едно от най-големите санкции е предварителното преустановяване на мандата ”, добави Захариева. Очакват се и спомагателни пояснения от Илиев.
Захариева категорично акцентира, че българските управляващи не могат да подвигат карантина, наложена в непозната страна, по нейните правила.
Предисторията на абсурда четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР