Очевидно страхът, че не мога да бъда победен по правилата

...
Очевидно страхът, че не мога да бъда победен по правилата
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Войната ще катализира процесите, които започнаха и бяха предизвикани от здравната криза и Ковид

Очевидно страхът, че не мога да бъда надвит по разпоредбите наложи служебното премахване, съобщи досегашният ръководител на Българска социалистическа партия – София
Войната още повече ще катализира процесите, които започнаха и бяха провокирани от други процеси – здравната рецесия и Ковид. Това сподели Калоян Паргов в предаването „ Софийска естрада “ по Радио „ Фокус “.

„ Бюджетът е израз, дали е народен, дали е общински, е съсредоточен чисто в израз на политики и на планове, които всяко едно ръководещо болшинство има намерение да организира в границите на бюджетната година. Но това, което се случва в Украйна, не е нещо, което се случи чрезвичайно. Подобен спор тлееше, признаците на сходно нещо в последните може би 30, пък и повече години са по смисъла на исторически насложености и събития, изключително след рухването на Съветския съюз. Но в чисто стопански проект войната още повече ще катализира процесите, които започнаха и бяха провокирани от други процеси – здравната рецесия и Ковид. Влизаме в стагфлация – това към този момент е безспорният факт, гледайки забавянето на стопанската система, рисковете с увеличението на безработицата и растящата инфлация “, изясни той.

„ Украйна, пък и Русия по смисъла на глобите, са значима суровинна база освен за Европа, само че и за целия свят, и освен по смисъла на нефта и газа, с които ние сме обвързани, само че и цяла Европа. Какво се получава в тази война, от тези наказания – получава се по този начин, че ще имаме изцяло преструктуриране на строителния отрасъл и бранш, касае България, само че сигурно и в цяла Европа, заради дефицита на желязо, на стомана, на алуминиеви профили, защото ето един статистически факт: 40% от това желязо идва непосредствено от Украйна, в това число и алуминий, който се употребява в строителството. А други детайли и материали идват по смисъла на създадено с такова от Украйна суровина сходни детайли, които също се употребяват в строителството. Ето ви един образец прегледен на това по какъв начин ще повлияе войната на един цялостен отрасъл, в който са десетки хиляди заети служащи. Знаете, че строителството са една от главните действия, които участват освен в националния, само че и в общинския бюджет, в това число и на София, който е залегнал и в европейските стратегии като отрасъл, който да усвоява средства “, сподели още Калоян Паргов.

Той разяснява и задържането и последващото освобождение на Бойко Борисов: „ Тази телевизионна сага беше предстоящо нещо за всички в България, поради данните, сигналите по кавги в последните 12 години с ръководството на Борисов и неговите държавни управления, изключително в последните 2 станали печално известни – и фотоси, и истории към него. Въпросът е обаче дали в този момент беше моментът и дали Министерство на вътрешните работи беше готово за това досъдебно произвеждане, което стартира, защото явно от мненията, които виждаме от разнообразни специалисти, експерти в последните няколко дни, явно, че има пропуски. Но пък едно е реалност: войната сред изпълнителната власт и прокуратурата избухна с нова мощ, и ще продължава да се развива оттук насетне. Разбира се, сагата малко наподобява на една отминала сходна, обвързвана с Борисов, когато той ги хващаше, пък те ги пускаха, сега почти се получи същото: те го хванаха, пък някой го пусна – прокуратурата го пусна “.

По думите му войните сред институциите постоянно пречат на осъществяване на отговорностите, за които са призвани, без значение дали е война сред изпълнителна власт и прокуратура, сред изпълнителна власт и президентска институция, сред законодателен орган и друга власт в страната.

Калоян Паргов уточни, че от конференцията на Градската организация на Българска социалистическа партия в София се чака да избере неговия правоприемник: “Това е единственото нещо, което може да се чака. За страдание по този начин, както Националният съвет, националното управление насрочи тази конференция, няма да разясня за следващ път метода, по което се подходи с моето служебно премахване. Очевидно страхът, че не мога да бъда надвит по разпоредбите наложи това служебно премахване. Но гледаме напред. Най-важното е Градската конференция да избере новия ръководител, с цел да можем тази рецесия, която следва от 19 февруари, да се стабилизира, защото имаме малко задания, има въпроси, които би трябвало да взема решение тази най-голяма, най-силна организация, която е лицето на партията “.

По думите му дестабилизацията на БСП-София е реалност.

„ Това, което посветих последния месец до тази конференция, е да мога хората, които бяха гневни, гневни на всичко това, което се случва, обезверени, нежелаещи да продължат да работят, да мога да ги събера, с цел да продължат да работят за партията, защото аз в никакъв случай не съм работил на правилото „ След мен и потоп “. За мен е значима тази организация, аз посветих немалка време от живота си на нея, значително неща направих, и съм подготвен и да направя без значение от коя позиция оттук насетне, а и за партията като цяло “, сподели той.

„ Смяната на върха на една организация, изключително когато е направена по този башибозушки метод, оказва мощен отпечатък върху нейната кондиция. Надявам се по-бързо да го преодолее, и аз ще спомагам за това “, добави Паргов.

По думите му в цяла Европа, в страните-членки, в това число и в България, всеки търси механизми и принадлежности, с които да спре или забави инфлацията и рекордните цени: „ Очевидно, че най-уязвимите групи би трябвало да бъдат първи в листата, така и така неналичието на задоволително средства, би трябвало да бъдат по този начин разпределени, че да компенсират тези, които имат най-вече потребност, не тези, които така и така нямат потребност. Това приказвам първо като принцип. Второ, във връзка с цените на силата – чух през вчерашния ден изявление на вицепремиера Асен Василев, че нямало да водим договаряния с „ Газпром “. Хубаво е когато вършим такова изявление да има последваща част от изречението: с кого ще водим договаряния, с цел да компенсираме „ Газпром “ като снабдител на сила за България, снабдител на газ. Дали това ще бъде Азербайджан, дали ние ще бъдем част от един общ европейски пакет, дали Европа ще може да се оправи, с цел да набави нужните количества за всички страни-членки поради това, че техните стопански системи имат друго ползване и разнообразни потребности “.

Калоян Паргов акцентира, че България без общите европейски старания надали ще може сама да се оправи с каквито и да било рецесии, виждайки положението на нашата стопанска система сега: „ Тоест, ние сме част от едно общо цяло, и би трябвало Европейският механизъм за взаимност да бъде още веднъж вкаран в деяние час по-скоро по този начин, както се случи когато влязохме в тази Ковид здравна пандемия преди 2 години “.

Той разяснява и тематиката за столичния градски превоз, като уточни, че сега това е една от болните тематики в общината и за тази година.

„ В бъдещия Бюджет 2022 на Столична община, който следва да се одобри в края на месец март, общо 0.5 милиарда лв. е бюджетът за превоз, от които липсват 188 млн. лв. близо средства, които са свързани с издръжката и с действието на столичния градски превоз, и най-много това, че общинските сдружения са изправени пред неспособност да заплащат своите отговорности, имам поради към другия вид снабдители, откакто пък общината Центърът за градска подвижност няма задоволително средства да се разплащат с тях. Разбира се, тук още веднъж страната може да влезе в своята роля – по този начин, както се случи в множеството европейски страни, само че би трябвало да има едно само че, което желая ясно да го подчертая, което е позиция на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет, страната дава пари против потвърдена успеваемост и промени. Така беше декларирано и при Бюджет 22 на страната, и в тази ситуация Столична община би трябвало да постави старания, с цел да покаже, че средствата, които се нуждае, с цел да не изпадне в колапс столичният превоз, ще бъдат изхарчени дейно и оправдано поради всички подозрения, които има върху метода, по който се харчат парите, изключително в тази ресурсоемка финансова сфера “, сподели още Калоян Паргов.

По думите му общината може да направи своята вътрешна метаморфоза, да извади запаси, като акцентира, че това не би трябвало да става за сметка на ценова политика, която да компенсира дефицита на средства и за която да платят жителите: „ Не би трябвало да става и за сметка на утежняване на качеството на транспортната услуга, обвързвано с разреждането на разписанията и понижаване на избрани линии, което ще изнерви потребителите – т.е. пасажерите “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР