Очевидно ситуацията в БСП не е спокойна преди избора за

...
Очевидно ситуацията в БСП не е спокойна преди избора за
Коментари Харесай

Михаил Миков: Нинова бяга от финансов отчет за състоянието на партията

Очевидно обстановката в Българска социалистическа партия не е спокойна преди избора за нов ръководител на партията. Очевидно управлението и Корнелия Нинова се пробва непременно още веднъж да продължи след тази акция - бяга от докладите. Знаете на последния пленум, който най-после беше провален, в това число с напускането на доближените на Нинова, не беше разискван финансовия доклад на партията. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Михаил Миков, някогашен ръководител на Българска социалистическа партия, някогашен вътрешен министър. Това, което публично излезе от Сметната палата е 6 милиона недостиг за 2019 година. И при интервал на спряна дотация през 2020 година по какъв начин изобщо действа партията, по какъв начин е тя финансово обезпечена, запита той. В момента маса офиси в страната са затворени, хората, които би трябвало да извършват политическа активност, нямат средства за това.

Големия въпрос е, че тази борба за председателското място не се трансформира в съревнование на хрумвания, тъй като в последните години Българска социалистическа партия загуби левия си облик, това е огромния проблем, разяснява Миков. Битката се трансформира в междуличностни нападки и обвинявания, добави той. Проблемът е, че с политиката, която води партията, макар негативите, които търпи ГЕРБ след 10-годишното си ръководство, то доверието няма да отиде като скачени съдове към Българска социалистическа партия, тъй като я няма алтернативата, няма я лявата концепция. Ще има фрагментиран парламент - малко ще вземе Мая, малко ще вземе Слави, малко ще вземе този, оня, ще се появяват нови спасители, счита още Михаил Миков.

Усилията, които поставя Корнелия Нинова най-вероятно ще й завоюват още веднъж председателското място, въпроса е на каква цена - с цената на тежки несъгласия по-късно в самия директен избор и метода, по който става този директен избор. Не е казуса директния избор, а метода по който той се случва, счита някогашният ръководител на левицата.

Вчера не гледах, само че чух за случая с Христо Иванов и опита му да дебаркира на плажа „ Росенец ". Недопустимо е плажът, който е обществена държавна благосъстоятелност да бъде по този метод употребен. Някои неща би трябвало да бъдат и да си останат обществена държавна благосъстоятелност, другояче на следващия ден някой може със своята защита, без значение дали е от НСО, или частна защита, да загради пътя, с цел да не може да мине човек. Това са парадокси, които би трябвало да бъдат прекъснати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР