„Очевидно през цялото време Стефан Янев се е готвел за

...
„Очевидно през цялото време Стефан Янев се е готвел за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Янев през цялото време се е готвел за политическа кариера и собствен политически проект

„ Очевидно от самото начало Стефан Янев се е готвел за лична политическа кариера и е употребил поста си на боен министър не просто, с цел да си прави работата, а да приготвя личен политически план “, сподели Христо Иванов в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Той съобщи, че още при консултациите при президента за състава на кабинета са дали сигнал, че бранш „ Сигурност “ е източник на терзание, в това число и ролята, която Стефан Янев е получил – „ той по този начин и не одобри обстоятелството, че към този момент не е министър председател “, разясни Иванов.

Янев се е опитвал да има лична външна политика, добави той.

По думите му промяната в последния миг на Тагарев със Заков се прави в рискови условия.

„ Не може министър председателят самичък в такава комплицирана коалиция да вземе решение. В такава обстановка се борави с няколко кандидатури. Кои и чии причини са натежали не мога да кажа. Но беше определен човек, който е бил в течение на безусловно всички процеси “, добави Иванов.

„ Виждам рационални причини в избора на Драгомир Заков. В последна сметка това е квота на Политическа партия, а министър председателят да си подбере екип, на който да има доверие “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР