Очевидно повратната точка във военните дела ще бъде прехвърлянето на

...
Очевидно повратната точка във военните дела ще бъде прехвърлянето на
Коментари Харесай

НАТО се движи по сценария на холивудския Терминатор

Очевидно повратната точка във военните каузи ще бъде прехвърлянето на правото за потребление на оръжия от хората към изкуствения разсъдък.

Тази седмица Алиансът беше хазаин на първата конференция за водачество в региона на данните и изкуствения разсъдък. Основната му тематика е „ дефиниране на общ набор от стандарти и правила за страните-членки на НАТО за потребление на ИИ по виновен и използван метод “.

Разработването им е поверено на Съвета за данни и обзор на НАТО (DARB), чието основаване министрите на защитата на блока утвърдиха през октомври. Крайният период за стартирането на първата версия на стандартите е края на 2023 година

- Ускорителят на нововъведенията в защитата за Северния Атлантик (DIANA) и Фондът за нововъведения на НАТО (NIF) също ще бъдат интензивно включени, профилирани във финансирането, създаването и внедряването на нови пробивни технологии с двойно предопределение, главната от които се назовава AI.

Средства ще получават единствено планове за алианса, които имат опция за комерсиализация. При работата с AI се възнамерява да се комбинират напъните на военния и гражданския бранш.

- Вашингтонският център за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) изяснява огромното внимание на НАТО към тази тематика по следния метод:

„ Разпространението на механически знания разрешава на човеци, недържавни участници, терористи, финансови нарушители и други да имат немислими до момента степени на власт и въздействие върху публичните богатства, системи и животи. “

Според CSIS алиансът към този момент „ употребява до известна степен изкуствен интелект за разкриване на военни закани “. С течение на времето тази технология се възнамерява да бъде приложена „ за отбрана на системите на НАТО, повишение на осведомеността за вероятни закани и, в случай че е належащо, за проваляне на враговете на бойното поле “.

Очевидно повратната точка във военните каузи ще бъде прехвърлянето на правото за потребление на оръжия от хората към изкуствения разсъдък. Вариантите за вероятни отрицателни последствия са добре разказани от Холивуд.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР