Очевидно от данните на НОЩ се вижда затихване не епидемията.

...
Очевидно от данните на НОЩ се вижда затихване не епидемията.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Не се правят достатъчно тестове у нас

Очевидно от данните на НОЩ се вижда затихване не епидемията. Но броят на инфектираните зависи и от броя на изследваните - колкото повече изследваме, толкоз повече позитивни намираме. Последните дни процентите на новозаразените с COVID-19 в България е невисок. Какво значи това? Броят на изследваните не е задоволително, би трябвало да се изследват доста повече. СЗО споделя изследвайте, изследвайте, изследвайте . Само по този начин ще се открият инфектираните, доста невисок е % сега.Така разяснява развиването на ковид в България и битката с него имунологът акад. Богдан Петрунов.
Най-точно може да се наблюдава развиването на заболяването като се следят броя на инфектирани и броя на умрелите на 100 000 или 1 милион души. Но броят на тестванията би трябвало да е задоволително огромен и непрекъснат, с цел да имаме ясна визия за статистиката и развиването на заболяването, разяснява още ученият.
Според него построяването на групов имунитет е мъчно и това са го потвърдили страни, тръгнали по този път на битка с ковид като Швеция, Англия и Белгия. Имунитетът против COVID-1 не може да се построи по този начин както си представяхме, сподели той и добави, че това е предстоящ проблем за медицината, изключително от позиция на успеваемост на метода.
Механизмите на естествения имунитет би трябвало да се задействат, това е най-важното, разяснява акад. Петрунов. Имаме и два други съществени вида – добит и клетъчен имунитет, изясни той. " Най-важно е да използваме естествения имунитет – стимулирайки го с всевъзможни познати средства. "
" Антителата не са безапелационна защита, би трябвало да разчитаме на клетъчния имунитет така наречен T-лилмфоцити – кафези на имунологичната памет, която може да бъде реактивира имунитета. Според изследвания в Китай 6 години след претърпяна болест тези кафези могат да се реактивират и да задействат имунитет. Освен това те могат да основат още по-голяма мощ на имунния отговор на организма. ", акцентира той най-хубавият път за намиране на ваксина против COVID-19. " Ако създадем ваксина на база Т-лимфоцитите, ще можем най-малко 5-6 години да поддържаме добър имунитет, само че за момента антителата не демонстрира положителни прогнози "
БЦЖ имунизацията подтиква тъкмо тези паметови кафези и разрешава реактивация след време. Оказва се, че тя подтиква естествения имунитет – изключително фагоцитозата, която унищожава вируси и бактерии. Сега се вършат проучвания в Австралия, Белгия, Холандия, Япония – търсят дали няма и различен резултат тази ваксина, с изключение на,  че всички с нея демонстрират по-леко прекосяване през COVID-19, изясни той.
Моноклоналните антитела – те са огромно бъдеще. Това е друга опция за сполучлива ваксина. Идеята е съществуващите антитела да бъдат заместени от моноклонанлни антитела, и те да обезвреждат вируса. Те са доста по-мощни от естествените. В момента с кръвната плазма антителата, които се преливат нямат дълъг живот – 4-5 месеца. А моноклоналните тела за имунотерапия имат доста по-дълъг живот., изясни имунологът.
Витамин Д и Д3 и неговата липса в организма е грамаден проблем в актуалната медицина. Около 400 единици дневно би трябвало да приема всеки, тъй като е значимо за действието на организма. Те са и значими антиоксиданти, акцентира специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР