Очевидно окуражени от парламентарното решение, че няма да се провеждат

...
Очевидно окуражени от парламентарното решение, че няма да се провеждат
Коментари Харесай

Депутатите напълно забравиха, че имат работа

Очевидно окуражени от парламентарното решение, че няма да се организират пленарни съвещания преди локалните избори, депутатите взеха решение, че може изцяло да изоставят и всяка друга работа, която имат. Това излиза наяве, когато се види изцяло празният откъм програма за тази седмица уебсайт на Народното събрание.

В края на септември с утвърждението на ГЕРБ, „ Обединени патриоти “, Движение за права и свободи и „ Воля “ Народното събрание гласоподава, че няма да организира пленарни съвещания от 16 до 25 октомври в това число. В решението отсъстваше какъвто и да било мотив за следващата дълга отпуска. Вместо това депутатите мъгляво се позоваха на текста от конституцията, който постановява, че Народното събрание единствено дефинира времето, през което не заседава. Неофициално беше доказано, че повода за спирането на съвещанията са идните избори. Прекъсването в работата на Народното събрание в действителност е много по-дълго, защото първото пленарно съвещание е планувано едвам за сряда, 30 октомври.

В решението обаче категорично беше посочено, че парламентарните комисии ще продължат да работят. Дори се посочи, че на депутатите ще се признават транспортни разноски, с цел да посещават съвещанията на комисиите.

Такива обаче въобще не са планувани за тази седмица. Дори дефицитът на законопроекти, които да бъдат обсъждани, не може да бъде причина, защото има три комисии, които не се нуждаят от законодателни оферти, с цел да работят. Става въпрос за анкетната комисия, която изследва изказванията за корупционна скица при придобиване на български паспорти от непознати жители, анкетната комисия за случая „ НАПлийкс “ и анкетната комисия за спряното лъчение на стратегия „ Хоризонт “ на БНР. Дори те няма да се съберат тази седмица, което прави още по-малко евентуално да заседават през идната, в края на която са изборите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР