Очевидно не за такъв край на сезона e мечтала Александра

...
Очевидно не за такъв край на сезона e мечтала Александра
Коментари Харесай

Звезда на фигурното пързаляне обвинена в безотговорно поведение към ситуацията с коронавируса

Очевидно не за подобен завършек на сезона e мечтала Александра Трусова. 15-годишната съветска фигуристка се оказа в центъра на скандал и се трансформира в знак на безотговорното отношение към обстановката с разпространяването на ковид. Александра, нейните родители и двамата й братя са били евакуирани от Египет, за където отпътували след анулирането на Световната купа в Монреал.

След завръщането си в Москва спортистката сподели на своите почитатели, че е в карантина, само че пропусна да спомене за скорошната си почивка и мненията по тази тематика в профила й в “Инстаграм” незабавно изчезнаха. Независимо от това пътуването на фигуристката до морето посред пандемията продължава да се разисква доста активно- Хората са възмутени от държанието на Трусова и желаят съществени дисциплинарни ограничения против нея. Има даже апели за отстраняването и от съветския народен тим.

Трусова към този момент не е със статут на любимец в “Сборная”. След неповторимите представяния и международни рекордни през есента тя загуби своята непоклатимост, стартира да прави доста неточности и в следствие бе победена ог главните си съпернички в съветския отбор и в трите огромни надпревари. Така Световната купа в Монреал беше последният късмет да избави не толкоз сполучливия за нея сезон и да затвори устите на критиците. Но коронавирусът реши друго.

На 11 март уредниците оповестиха анулацията на Световната купа поради епидемията от коронавирусна зараза. В същия ден Световната здравна организация заяви, че от огнище болестта към този момент се е трансформирала в международна пандемия.

Въпреки предварителния завършек на сезона фигуристките на Етери Тутберидзе не престават да упражняват на пързалката в Хрустални до 21 март, когато в Москва влизал в действие ограничаващи ограничения за попречване на разспространението на ковид. На 19 март Тутберидзе разгласява фотография от подготовка, на която нейните ученици са с медицински маски. По-наблюдателните почитатели обаче виждат, че Трусова я няма, само че повода за отсъствието на двукратната международен шампионка за девойки бе разкрита едвам седмица и половина по-късно.

Оказва се, че Александра дружно с родителите си и двамата си братя отпътува на отмора в Египет. Може би тя е щяла да успее да резервира пътуването си в загадка, само че по време на ваканцията им обстановката с ковид в Русия се утежнява и управляващите вземат решение да преустановят полетите до и от други страни. Затова руснаците, които почиват в Египет, са незабавно евакуирани в родината си посредством директни полети от Шарм ел-Шейх до Москва. На 26 март уебсайтът на съветското посолство в Египет разгласява описи на пасажери за филантропичния полет от 27 март, в който попадат имената на Александра Трусова, родителите й Вячеслав и Светлана, както и по-малките й братя Йгор и Иван.

Кога тъкмо семейство Трусови е отишло в Египет, към момента не се знае. Но сигурно е било след на известието на СЗО, че болестта се е трансформирала в пандемия. На 29 март Саша разгласява видео послание към почитателите си, в което споделя, че е “като всички останали” и е сложена под карантина, продължава да тренира и се приготвя за учебните изпити за девети клас. Няма и дума за обстановката със незабавното завръщане от Египет. Освен това всички мнения по тази тематика от нейната страница бяха изтрити мигновено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР