Очевидно ГЕРБ се плаши от неподкупните машини, които няма да

...
Очевидно ГЕРБ се плаши от неподкупните машини, които няма да
Коментари Харесай

Филип Попов: ГЕРБ се плашат от неподкупните машини

Очевидно ГЕРБ се плаши от неподкупните машини, които няма да си пишат съчинение по картинка в предизборните протоколи. С тези думи секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов се обърна към болшинството по време на дебатите в Народно събрание за премахването на машинния избор.
Депутатите заседават изключително през днешния ден поради измененията в Изборния кодекс. Социалистите са изрично срещу отпадането на машините, от Движение за права и свободи също оповестиха, че няма да поддържат измененията.
Машинното гласоподаване е някаква оригиналност или някаква екзотика, на която в този момент да откриваме минусите, добави Попов. Той напомни, че при машинно гласоподаване няма недействителни бюлетини, до момента в който при последните парламентарни избори е имало към 7% недействителни гласове. Което е повече от една парламентарна група. Та нали една от главните цели на представителната народна власт е всеки глас да се усеща показан, сподели още Попов. Във връзка с аргумента, че в множеството страни от Европейски Съюз няма машинно гласоподаване, Попов посочи, че в Европа няма подобен тежък недостиг на почтеност на вота.
От Движение за права и свободи не престават да упорстват освен за машинно гласоподаване, само че и за машинно преброяване на резултатите.
Огромната част от недоверието в системата се основава от това, което се случва в СИК, разяснява от трибуната зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Според него доверието стартира и свършва в секционните комисии. Депутатите от придвижването няма да поддържат измененията в изборното законодателство. Машинното преброяване на тези избори беше съзнателно компрометирано, добави Цонев.
Дебатът по измененията в Изборния кодекс бе пресечен, тъй като в Народното събрание дойдоха министрите Горанов и Маринов, които рапортуват пред депутатите детайлности към хакерската офанзива в системата на Национална агенция за приходите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР