Очевидно е, че трябва да иам промяна (законодателна – бел.ред.)

...
Очевидно е, че трябва да иам промяна (законодателна – бел.ред.)
Коментари Харесай

След казусите с БНР и БНТ е нужна промяна в закона според председателя на медийния регулатор

Очевидно е, че би трябвало да иам смяна (законодателна – бел.ред.) или най-малко да стартира диалог, в случай че той не е просрочен, за това какви би трябвало да бъдат границите, каква е ролята на публичните медии. Защото в последните седмици ние се сблъскваме с два проблема, които не са регламентирани в закона, само че и кой би могъл да допусна, че те ще зародят, с цел да бъдат регламентирани – и във връзка с БНР, и във връзка с случилото се в " Референдум ". Съвет за електронни медии има пълномощия по отношение на така наречен снабдители на медийни услуги, т.е. ние не бихме могли да ангажираме отговорност на вашите посетители. " Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) София Владимирова на въпрос нужна ли е смяна в законодателството поради случаи като абсурда с водача на Атака Волен Сидеров в предаването " Референдум ".

Владимирова повтори тезата на медийния регулатор, че в тази ситуация със Сидеров няма нарушаване на Закона за радиото и малкия екран, а въпросът е от компетенциите на ЦИК, защото сега тече предизборна акция.

" Няма нито един закон, който да споделя кое е правилото за положителния усет, за положителното образование ", съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии и учвери, че " в случай че има следващи дейности, които изискват намесата на регулатора, ние няма да се колебаем да действаме ".

Тя уточни, че двете общетствени медии – Българска национална телевизия и БНР, са натоварени с задължения доста над тези, които имат другите снабдители на медийни услуги. Според Владимирова е нужен спор за финансирането им, в това число дали фонд " Радио и телевизия " е положителният механизъм за финансиране на държавните медии. Законът за радиото и малкия екран планува двете държавни медии да осъществят доход, с изключение на от бюджетите си и от реклами, и от такси от жителите и бизнеса, които да се събират във фонд " Радио и телевизия ". Фондът обаче остана единствено на хартия. Преди време шефът на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, който упорства за по-голямо финансиране на малкия екран, прикани фондът да проработи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР