Очевидно е, че светът е на вълна "Нотр Дам". На

...
Очевидно е, че светът е на вълна "Нотр Дам". На
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа спира, строителите тръгват към Нотр Дам!?

Очевидно е, че светът е на вълна "Нотр Дам ". На гребена й към този момент се качи министър председателят Бойко Борисов, който предложи на Франция български живописци и реставратори, тъй като притежаваме същински гении.

Последната вест от Париж е, че Франция към този момент провежда интернационален конкурс по архитектура за възобновяване на кулата-стрела на парижката катедрала "Нотр Дам ", която бе унищожена в пожара понеделник вечерта. Целта е църквата да се снабди с нова кула-стрела, която е пригодена към техниките и провокациите на нашето време, съобщи министър председателят на Франция Едуар Филип след изключително държавно съвещание, отдадено на възобновяване на "Нотр Дам ". Той разгласи още, че управляващите още не разполагат с оценка какъв брой ще костват възстановителните действия.

Сега е времето да споделим опит с братския френски народ. Това може да го направи най-добре кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя да вземем за пример освен не знае какъв брой ще коства продължаващия с години ремонт на "Графа ", само че и какъв брой време ще продължи той.

За нас е значимо обаче, че пари има, а и време - бол, няма за къде да бързаме. Още през февруари 2018 година стана ясно, че Столична община получава безплатно по оперативна стратегия "Региони в напредък " 151 млн. лева за ремонта на "Граф Игнатиев " и зоната към катедралата "Св. Александър Невски ". Сумата бе предопределена също и за рехабилитация на трамвайни линии и за построяването на три дневни центъра за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии.

От тогава до момента доста вода изтече, а ремонтът е до средата. Пари обаче не престават да се харчат. Но на никого не му е известно къде потъват тези 151 милиона.

В естествените страни отговор на този въпрос нормално дава някой проверяващ орган, какъвто при нас е прокуратурата. Този стопанин на следствието може да ревизира защо и по какъв начин се харчат парите по програмата "Региони в напредък " и дали не са потънали в нечий съответен джоб за напредък.

Опит в това отношение прокуратурата има - както можа да реши че кметицата на "Младост " Десислава Иванчева заслужава 20 години затвор за рушвет от 70 000 евро, по този начин би трябвало да прати доживот в пандиза тези, които са се облажили с милионите за ремонта на "Графа ".

Ще поживеем, ще забележим.

А като стана дума за пари, към този момент е известно, че светът стремително събра близо 600 млн. евро, с цел да подкрепи възобновяване на катедралата. В тази връзка имаме съответна концепция: в случай че предлагаме на Франция живописци и реставратори, за какво да не пратим и потвърдени по столичните улици български строители?

Имената им се знаят, а кметът на София може да подсигурява за тях. Да не приказваме, че Баце и Макрон си имат приказката. Няма какво да чакаме - строителите на "Графа " да стягат багажа за "Нотр Дам "...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР