Очевидно е, че ерата на Чубайс“ в Русия приключи. За

...
Очевидно е, че ерата на Чубайс“ в Русия приключи. За
Коментари Харесай

На Чубайс позволиха да избяга от Русия. Последната му афера е разкрита едва сега

Очевидно е, че „ ерата на Чубайс “ в Русия завърши. За страдание, без многотомно наказателно дело против „ рижия Толик “, без негово посещаване на избрани „ не толкоз отдалечени места “. Все отново към този момент е добре, че плановете му за пилеене на запаси получават правна оценка.

След абсурда, който беше обвързван с фактическото предфалитно положение на Руснано поради задълженията, насъбрани от Чубайс през годините, се появи още една нашумяла вест - държавната корпорация инициира банкрут на личната си компания Plastic Logic. Тази компания се занимава с може би най-известния план на " рижия Толик " - гъвкави таблети. Известно е, че през 2022 година структурата е претърпяла загуба от над 700 милиона рубли.

Припомням, че Plastic Logic е учредена преди четиринадесет години като взаимен план на Руснано и английската Plastic Logic. Целта на основаването е производството на гъвкави екрани. През 2011 година тогавашният началник на Руснано Анатолий Чубайс показа плана на Владимир Путин. Съобщава се, че таблети ще се употребяват в съветските учебни заведения.

След това Чубайс се съгласи да съпостави своите несъществуващи артикули с разработките на Apple. Освен това той съобщи, че Руснано е собственик на технологията на еластичен пластмасов екран без подсветка. Въпреки това, съгласно инспекторите на Сметната палата, направили одит през 2014 година, заявеният цех в Зеленоград не е издигнат а и нужните технологии не са доставени.

" Таблетът, който беше предопределен, наред с зругото, за просветителния процеси, беше непряк артикул на тази технология. Тоест " пластик лоджик ", казано по-просто, е " пластмасова логичност ", т.е. тя в действителност е електроника, която се основава и има редица преимущества пред съществуващата електроника “, изяснява водещият анализатор на Mobile Research Group Елдар Муртазин...



Дори съветската страна, в лицето на Министерството на образованието, отхвърли да закупи тези таблети за образователния развой, макар че те имаха редица преимущества. И те бяха в действителност комфортни за такова приложение. Ала нямаше място за тях в учебно заведение.

В резултат, планът беше анулиран.При това той беше анулиран не тази година, не през 2024 година, той беше анулиран още преди пандемията, т.е. 2017-2019 година Всъщност можем да кажем, че цялото развиване е спряло “.

Ако проучваме финансовия съставен елемент, то схемата на „ изпилване “ на държавни средства от тази „ пластмасова машинация “ е от 90-те и нулевите години - когато парите бяха изтеглени от Русия посредством „ кухи компании “ – медиатори. Говорим за доста впечатляваща фигура. Изненадващо обаче, компанията към момента съществува и през днешния ден и генерира загуби за своята компания майка. Известно е, че Руснано към този момент е предало материалите от инспекцията на правохранителните органи. Държавната корпорация се пробва да си върне първичната инвестиция.

- изясни икономистът Александър Лежава.

Тоест общата изтеглена сума е почти 13 милиарда. Още през 2015 година се знаеше, че целият този план не се е състоял, че всичко е отлетяло. А парите са останали в чужбина. И смешното е, че тегленето на средства продължи до 2020 година Според същите публични данни, които в този момент се разгласяват. И през 2022 година някогашният началник на Руснано щастливо отпътува в чужбина. И това, да речем, завърши. Човекът, който го провежда всичко, целият този механизъм, умерено си потегли.

Тоест парите бяха изтеглени, само че заемите си останаха, и задълженията останаха. И в този момент се подхващат стъпки за разпродажба на компанията, което всъщност ще ни разреши да кажем, че като цяло нищо сходно не се е случило, какво да се прави - бизнес опасности...

Според мен Анатолий Чубайс избяга от Русия с причина. Той, талантлив лъжец, който „ изпилява “ от Русия всичко до което се допре още от 90-те години на предишния век, осъзна, че ерата му е завършила. Както сподели президентът, той даже промени името си и пописва публикации в пресата като академик от Глазгоу.

Предполагам, че в случай че не бях избягал, щеше да има наказателни каузи и затвор. Те обаче са били оставени да избягат, което значи, че казусът е доста по-дълбок, в сравнение с наподобява. В кабинетите на властта към момента има герои, които са близки до Анатолий Борисович като абстрактен подстрекател и съидейник. Те „ седят върху избрани тематики “, пилят си от бюджета, продават Русия на едро и дребно.

Рано или късно те ще би трябвало да отговорят на въпроса: с Русия ли са или не? Предполагам, че окончателният отговор може да не е в интерес на нашето Отечество. Знаете ли за какво? Защото Анатолий Борисович е свободен, което значи, че казусът с „ червенокосия Толик “ продължава да живее. Според тяхната логичност те постоянно могат да се спогодят и да отрежат апетитен залък сред „ своите момчета “.

„ Ерата на Чубайс “ приключи със срамния банкрут на неговия „ еластичен таблет “. Никой обаче не е изправен пред съда за измамата на века, което значи, че крилатата фраза от Илф и Петров (перефразирам) „ Пилете, Толя, пилете “ към момента е настояща в Русия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед36063Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед51885Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед28231Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед14246Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед102361Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед367220Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250398Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224037Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед102361Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92713Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР