Очевидно е, че акциите на гражданско неподчинение са политически акции

...
Очевидно е, че акциите на гражданско неподчинение са политически акции
Коментари Харесай

Социолог: Управляващите опитват да гасят пожар с бензин

Очевидно е, че акциите на гражданско непокорство са политически акции и имат политически претенции за оставка на държавното управление, както и на основния прокурор. Очевидно е, че това, което се случи тази нощ е политически отговор на тези акции. Това разяснява пред БГНЕС социологът и някогашен член на ЦИК Цветозар Томов.

„ Опитват се да гасят огън с бензин, няма да се получи! “, акцентира той.
Полиция и жандармерия щурмуваха палатковите лагери Стигна се и до арести
Той изясни, че решението за унищожаване на палатките ще докара до усилване на протестните дейности в София и останалите градове от страната: „ Почти няма никакво значение дали ще се отрази посредством нескончаем интервал на усилване на протестните акции. Със сигурност обаче ще се отрази на политическите настроения в страната и то в посока, в която ръководещите не желаят “.
Столична дирекция на вътрешните работи: Няма да допуснем ново блокиране на кръстовищата Полицията премахнала лагерите поради насъбрано неодобрение у жители
Томов разяснява и телевизионно изявление на водача на НФСБ Валери Симеонов, по чиито думи премахването на протестните лагери е било обсъждано на съдружен съвет – въпреки минути по-рано полицейски началници да са споделили, че решението е взето на ниво Министерство на вътрешните работи: „ За мен това е доста значителен проблем, който в тази политическа рецесия си коства да бъде обект на внимание от страна на обществеността – тъй като разрешаваме тоталното делене на власт от отговорност? Нека тези, които са взели това решение, излязат пред обществото и го заявят обществено “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР