Очевидно диктатурата на прокуратурата е в ход. И всеки опит

...
Очевидно диктатурата на прокуратурата е в ход. И всеки опит
Коментари Харесай

Диктатурата на прокуратурата и Стокхолмския синдром

Очевидно диктатурата на прокуратурата е в ход. И всеки опит да се напомнят някакви изконни полезности на демокрацията, съгласно диктаторите е опит за прелом, който би трябвало да бъде осъден.

Към този плашещ извод ни тласка днешното решение на Специализираната прокуратура от през днешния ден да повдигне нови обвинявания против IT-спеца Кристиян Бойков, против директния му началник Георги Янков и против притежателя на компанията за киберсигурност "Тед Груп " Иван Тодоров.

Тримата към този момент са обвинени по текстовете на Особена част на Наказателния кодекс, Глава Първа "Престъпления против Републиката ". За тези, които не познават Наказателен кодекс, ще поясним, че в тази част са изложени текстовете за измяна, за изменничество и шпионство, за измама и вредителство, за проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология.

Припомнянето е неотложно, тъй като както учи историята, по време на тирания броят на изменниците, диверсантите, предателите и вредителите доста нараства. А в сегашната й форма (прокурорска) никой не може да бъде спокоен, че не попада в цифрата на националните врагове. Още повече, че пред въображението и размаха й, прословутото Шесто ръководство "За битка с идеологическите диверсии и противодържавните прояви " наподобява на детска забавачка.

Със сигурност нито Кристиян Бойков, нито двамата му шефове са подозирали, че са дамгосани като врагове на републиката. Но е реалност - те са подведени под отговорност по член 108 а алинея 1 от Наказателен кодекс: Който за да сътвори ужас и боязън в популацията или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на непозната страна или на интернационална организация да извърши или да пропусне нещо, извърши закононарушение по член 115, член 128, член 142, член 142а, алинея 3, т. 2, член 143, член 143а, член 144, алинея 2, член 170, алинея 3, член 216, алинея 1 и 5, член 319б - 319г, член 326, член 330, член 333, член 334, член 336а, член 337, член 339, член 340, член 341а, член 341б, член 341в, член 344, член 347, алинея 1, член 348, член 349, член 350, член 352, алинея 1, 2 и 3, член 354, член 356е, член 356з, член 356к, член 356л и член 356м, се санкционира за тероризъм с отнемане от независимост от пет до петнадесет години, а когато е породена гибел - с отнемане от независимост от петнадесет до тридесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

И първоначално, и в края му този текст, отвеян към тримата компютърджии звучи съдбовно ужасно - дали са чак такива отявлени злодеи?!

Ситуацията за упрекнатите трима IT-специалисти явно се развива стремително и прескача стадии - вместо да става по-зле, тя напряко е безнадеждна. Преди ден-два, до момента в който се разгаряше абсурда с хакването на Национална агенция за приходите, се появиха догатки, че прокуратурата като нищо ще ги "опраска " като добре проведена незаконна група за киберпрестъпления. Предположенията обаче не се сбъднаха.

Навярно тъй като се оказва, че търсенето "с ЕГН на министър-председателя в базата данни на Национална агенция за приходите, на депутата Делян Пеевски, на основния прокурор, на евродепутата Радев ", както заяви заместник-главния прокурор Иван Гешев, е дръзка демонстрация на тероризъм, провокирала ужас и боязън най-много измежду изброените персони. Какви ли неприкосновени секрети, съдбовни за демокрацията, крият те?!

Що се отнася до нас, елементарните жители, ние от години се усещаме смутени, потресени, а в последно време и застрашени, от неналичието на правила и страна. Но не можем да си позволим като тези 22-ма шефове във фонд "Земеделие " да си вземем шапките и да излезем в отпуска щом стане напечено. Не, ние стоим тук и продължаваме са си плащаме налозите, с цел да устояваме хрантутниците в законодателната, изпълнителната и самостоятелната от всичко и всички правосъдна власт.

Това в случай че не е Стокхолмски синдром, здраве му кажи!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР