Очевидно държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през

...
Очевидно държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през
Коментари Харесай

Президентът недоволен, че държавата се управлява чрез нечий телефон

Очевидно страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите, каквато е естествената европейска процедура. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е изискал повече информация от ДАНС и Съвет за електронни медии във връзка обстановката в БНР от предходната седмица. Коментарът си той направи, откакто произнесе тържествено слово по случай откриването на новата образователна година в столичното 18 СУ " Уилям Гладстон ".

Държавният глава отстоява позицията, че свободата на словото е изискване на демокрацията . Това е фундаментална полезност, а явно в България е в рецесия. " Българското национално радио не е спирало даже по време на войната и този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичното мнение " , акцентира президентът.
 До три дни откриват аргументите за прекъсването на БНР
До три дни откриват аргументите за прекъсването на БНР

Проверката беше предоставена на ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС

Радев счита, че би трябвало да се постави завършек на това състояние . Той е на мнение, че пред обществеността както шефът на БНР, по този начин и проверяващите би трябвало да обяснят какви са действителните претекстове зад всички тези събитията .

" Има лъч вяра и той е в държанието и реакцията на публицистите в БНР, които демонстрираха взаимност, подкрепени от други медии, дадоха образец по какъв начин се отстоява достолепие, независимост на словото и професионални стандарти ", означи президентът.

Президентът Румен Радев не конкретизира думите си кой е този, който ръководи страната по телефона, а акцентира, че има механизми, институции и виновни органи, които назначават и уволняват при избрани условия на закона. " Когато стартира да се работи през глава тези институции се обезсмислят ", отсече президентът.

По другата настояща тематика - за процедурата по желание на нов основен прокурор - президентът уточни, че Конституцията ясно демонстрира по кое време и по какъв начин се произнася президентът . Румен Радев съобщи, че е постигнал гражданска зоркост по процедурата и с организирането на предварителните съвещания е повишил публичният интерес по тематиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР