Очевиден опит за измама с използване на темата за коронавируса

...
Очевиден опит за измама с използване на темата за коронавируса
Коментари Харесай

Опит за измама с мейл от името на държавата

Очевиден опит за машинация с потребление на тематиката за ковид и името на здравното министерство (МЗ) върви по електронен адрес, заяви Actualno.com.

Внимавайте, в случай че получите имейл сякаш от Министерство на здравеопазването, в който се приканват компании да попълнят формуляри, с цел да получат гратис защитно съоръжение в битката с COVID-19.

Лесно може да разберете, че става въпрос за машинация тъй като:

1. Подателят е с имейл адрес [email protected], т.е. нищо общо с какъвто и да е формален имейл на Министерство на здравеопазването

2. Формулярите са прикачени в zip файл – тъкмо отварянето на подобен вид файлове освобождава компютърни вируси и е доста публикуван прийом.

3. В първото изречение на известието, като съображение за предложение на помощта, написа следното: Съгласно член 3 от Закона за вътрешно законодателство от 25-4-2020 (правителство на Грузия 42 / A / 25-4-2020) " Спешни ограничения за попречване и ограничение на разпространяването на ковид ". Какво тъкмо ще търси държавното управление на Грузия що се отнася до скица за помощ в България и то с откъс на фиктивен в българското законодателство закон?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР