„Очевиден конфликт на интереси“ за сметка на българските потребители е

...
„Очевиден конфликт на интереси“ за сметка на българските потребители е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Може да има обвинения заради Булгаргаз

„ Очевиден спор на ползи “ за сметка на българските консуматори е имало в „ Булгаргаз “ и това е повода управлението на компанията да бъде заменено. Това разгласи на брифинг министър председателят Кирил Петков. „ В момента водим следствие и ние сме сигурни значително, че част от решенията, които те са взели, довеждат до до високите цени на газа и 30% покачване, което беше препоръчано на КЕВР. Трябва ясно да се каже част от техните решения – изключително на база какъв % от пазаруването на газ идва от „ Газпром “ и какъв % идва от азерския газ са предизвестили огромна част от скока на цените. Надявам се, че службите напълно скоро ще ни дадат ясно обяснение и евентуално може би ще издигнат обвинявания “, съобщи министър председателят, съобщи.

По думите му е бил определен „ скъпият снабдител “, вместо да се усъвършенстват опциите на „ евтиния снабдител “, „ изключително когато имаме в този момент удостоверение, че доставката на азерски газ умерено може да мине през „ Неа Месемврия “, което е другата връзка на България “. „ Има много дълга поредност от събития, свързани с метода на ръководство на ресурсите вътре в самото сдружение. Имам поради както дълготрайните контракти, по този начин и ръководството на хранилището в Чирен. Има ясно отвращение да се следва политиката, която енергийният и водния регулатор има в бранш „ Електроенергия “, точно контролиран и свободен пазар, макар че има такава опция настоящо. И това е меко казано необичайно, изключително на фона на извънредно тежката ценова рецесия в бранша “, означи и енергийният министър Александър Николов. Новият ръб на „ Булгаргаз “ е краткотраен и титулярите ще бъдат определени след „ обществени състезания “, акцентира министър-председателят.

Той уточни и че ДАНС към този момент се занимава с уличното осветяване в София и откритите от „ Спаси София “ обилни разлики в цените на една и съща лампа, купена по разнообразни процедури. „ Докато не почистим тези публични поръчки, не може да приказваме, че общините просто нямат пари за осветяване. Може да има и такива общини, само че ще пожелаеме точните елементи тъкмо за какви пари става дума, тъй като както всички знаем, осветлението не е огромен % от разноските на общините, тъй че желаеме да отделим политическия пиар, който са ни заливат от заран до вечер с действителните потребности и действителната потребност от помощ “, акцентира министър председателят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР