Очертава се стартов консенсус в парламента по темата за съкратеното

...
Очертава се стартов консенсус в парламента по темата за съкратеното
Коментари Харесай

Внесоха поправки срещу съкратеното производство при тежки престъпления

Очертава се стартов консенсус в Народното събрание по тематиката за съкратеното произвеждане. Подобни поръчки са налице от сондажа измежду парламентарно показаните политически сили, а от през днешния ден в деловодството на Народното събрание към този момент има и импортиран законопроект от опозицията.

Без кратко произвеждане за убийства, оферират депутатите на левицата в него. От Българска социалистическа партия упорстват при признание да не бъдат намалявани присъдите, когато става въпрос за тежки закононарушения и убийства.

Самият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева преди дни също изиска спор по тематиката за отпадане на съкратеното произвеждане по тежки закононарушения. " Предстои да има подобен спор. Предполагам, че сътрудниците адвокати ще бъдат по-компетентни и ще дадат своето мнение ", анонсира Караянчева.

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват за сходни промени от дълго време, а от Движение за права и свободи са подготвени да поддържат оферти в тази посока.



Свой законопроект към този момент внесоха пък от Българска социалистическа партия. Без кратко произвеждане за убийства, оферират депутатите на левицата, които към този момент са внесли такива законодателни промени. От Българска социалистическа партия упорстват при признание да не бъдат намалявани присъдите, когато става въпрос за тежки закононарушения и убийства. Повод за това е зверското закононарушение преди седмици в сливенското село Сотиря, при което бе убита и изнасилена 7-годишната Кристин. Преди дни в същото село бе нападнато и друго малко момиченце, нейна връстничка.-->

" През лятото се случиха извънредно свиреп закононарушения, едното завърши със гибелта на дете. Чувството за безотговорност и неправда е голямо у хората. Много политици приказваха по тези случаи, само че това останаха единствено думи, без действителни дейности. Време е да спрем с говореното и да пристъпим към съответни ограничения ", прикани лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя настоя и текстовете да бъдат прегледани по най-бърз метод от Народното събрание, с цел да могат да влязат в действие за причинителите на зверските закононарушения в Сотиря. " Много е значима спешността на този закон поради справедливостта и наказванията на такива хора. Да не стане като убийството на журналистката в Русе, където имаше признание и не се приложи доживотната присъда ", добави Нинова.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР