„Очертава се едно много трудно сформиране на регионално правителство в

...
„Очертава се едно много трудно сформиране на регионално правителство в
Коментари Харесай

Трудно ще е сформирането на правителство в Каталуния

„ Очертава се едно доста мъчно съставяне на районно държавно управление в Каталуния ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по БНР журналистът Владислав Пунчев.

„ Чисто аритметично не е ясно дали ще се подписа съдружно съглашение сред сепаратистките партии на Жункерас и Пучдемон. На тези избори партиите на Пучдемон и Жункерас участваха настрана, макар че общата платформа беше така наречен " самостоятелност ", добави той.

„ Сепаратистките партии фактически печелят в действителност безусловно болшинство, само че както и се очакваше придвижването " Сиудаданос " е първа политическа мощ. От една страна това е явният сигнал, че популацията на Каталуния не желае да се отдели от Испания, а другото, което се вижда, че сепаратистките празненство губят гласове ", изясни Пунчев.

„ Гражданите стояха на страната на националната партия и на социалистическата партия и те няма да правят отстъпка от тази позиция. Естествено, че те са за оставането на Каталуния в Испания ", уточни журналистът и добави:

„ Една сходна коалиция е невъзможна. От друга страна не е ясно придвижването " Подемос " каква тъкмо роля на балансьор ще изиграе, тъй като от една страна то е срещу систематичните партии, въпреки това обаче той е против сепаратистите. Това, което е допустимо като сюжет, е да има нов предварителен избор, евентуално през април. Това може да е единствено нечиста сделка, тъй като предстоят тежки договаряния сред седемте партии, които ще бъдат показани в Народното събрание. Този парламент би трябвало да бъде конституиран най-късно до 23 януари. Тепърва ще би трябвало да се предложи министър председател и не е ясно кой ще е той ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР