Очертава се бюджетен дефицит. Това означава, че ще се наложи

...
Очертава се бюджетен дефицит. Това означава, че ще се наложи
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Очертава се бюджетен дефицит и най-вероятно повишаване на данъците

" Очертава се бюджетен недостиг. Това значи, че ще се наложи най-вероятно повишение на налозите ", сподели политологът Петър Чолаков пред БТВ.

" Към постоянното държавно управление, и особено към Асен Василев, имаше упреци, че са водели много великодушна финансова политика, може би не напълно рационална. Така че като приказваме за това, че би трябвало да има бюджетна дисциплинираност, би трябвало да кажем, че в някаква степен отговорност носи и постоянното държавно управление ", разясни той.

Според социолога Евелина Славкова е допустимо болшинство на бюджетния разсъдък. " Прави ми усещане, че без значение какво се гласоподава тези, които са в съпротива споделят " ето я новата коалиция ". Ще ми бъде забавно в случай че ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България решат да бъдат този бюджетен разсъдък, коалиция на еврото. Как ще бъде прочетено това ", сподели тя.

И двамата считат, че политическите партии не престават да се държат като че ли са в предизборна акция. Според Петър Чолаков приемането на бюджета тази политическа конюнктура е доста рисково.

" В тази обстановка, в която се намира в стопански и политически проект ще бъде доста мъчно гласуването на какъвто и да било законопроект, когато нямаш крепко болшинство ", сподели Евелина Славкова.

По думите на Чолаков " Български напредък " са извънредно забавна групировка " " Готови са да работят с ГЕРБ по някои въпроси, подготвени са да работят и с другите по други въпроси. Много забавно дали там няма да се образува болшинство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР