Очертах нови възможности, с които да популяризираме древната култура и

...
Очертах нови възможности, с които да популяризираме древната култура и
Коментари Харесай

Ангелкова: Очертах нови възможности за популяризиране на древната култура и история в района

Очертах нови благоприятни условия, с които да разпространяваме античната просвета и история в региона на община Тополовград. С кмета Божин Божинов коментирахме разнообразни начинания, с цел да бъдат привлечени повече български и задгранични гости. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при присъединяване си в честванията на 24 май-Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, който е празник на Тополовград.

Районът има многовековна история от времето на траките, и монументи на културата, които заслужават да бъдат показвани. Министърът уточни, че фестивала на любителските комедийни театри „ Велко Кънев “, който се провежда от общината, ще бъде включен в Регистъра на фестивалите и събитията на министерството. И добави, че по този метод ще представяме самодейностите ви и ще подкрепяме напъните на локалната власт за привличане както на повече българи, по този начин и на задгранични туристи в региона.

Министър Ангелкова поздрави гостите и жителите на града за един от най-светлите български празници 24 май. И добави, че е значимо всички да помним и почитаме учителите си.

Кметът на общината Божин Божинов удостои министър Ангелкова със званието „ Почетен жител на град Тополовград “. За мен това е самопризнание за работата, което мощно ни задължава да работим още повече, с цел да създадем известни такива чудесни места в страната, сподели министърът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР