Очернена беше не България, а България на Борисов. Това каза

...
Очернена беше не България, а България на Борисов. Това каза
Коментари Харесай

Елена Йончева: Очернена беше не България, а държавата на Борисов

Очернена беше не България, а България на Борисов. Това сподели представителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева пред bTV. Йончева разяснява, че е било належащо интернационално следствие на убийството в Русе.

Подобни оферти направиха американското посолство и еврокомисарят по правораздаването Вера Юрова. Според алената депутатка интернационално присъединяване би прекратило всевъзможни спекулации

Йончева добави, че министър председателят Бойко Борисов е бил наскърбен след интернационалните реакции по случая, тъй като те директно се свързвали с неговото ръководство. "Нека погледнем какво се случи в последните 10 години единствено със свободата на медиите. 2006 година ние бяхме на едно и също място по независимост на медиите с Франция – 24-то място. Сега сме на 111-то място. Не единствено сме отвън Европейския съюз, ние се нареждаме някъде сред Конго и Гвинея ", уточни тя.

По думите й американските медии цитират отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати за България, където се споделя, че чиновници на всички клонове на държавното управление са подвластни, забъркани безнаказано в корупционни практики - подкупи, комплицирани схеми за заграбване, нарушени поръчки и търговия с въздействие. В отчета за предходната година се казвало, че корупцията е обвързвана с огромните инфраструктурни планове.

"Имаме положителни експерти, доста положителни криминалисти и нямам подозрения, че имаме потенциала да доведем до край едно такова дело. Но нямаме доверие в институциите в България, където е допустимо "Ало, Ваньо ", Гинка да купи ЧЕЗ, където мафията се е настанила в страната ", добави Елена Йончева, представена от партийния пресцентър.

За вота на съмнение, готвен от левицата, Йончева сподели, че той е разискван доста необятно вътре в партията, както и на срещи с пациентски, лекарски организации, представители на общинските лечебни заведения. Тя изясни, че върви един необятен дебат- какво да се прави с българското опазване на здравето, което сега, на практика, е във банкрут - 600 млн. лева дължат лечебните заведения.

"Това, което предлага министърът на опазването на здравето, е единствено метод по какъв начин да се налеят още близо 1 милиарда лева, само че от джоба на всеки един българин, с цел да се закърпи ситуацията.Мотивите за вота на съмнение ще бъдат импортирани идната седмица ", съобщи Йончева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР