Очарователен филм! Дебют за Дъстин Хофман като режисьор и безспорен

...
Очарователен филм! Дебют за Дъстин Хофман като режисьор и безспорен
Коментари Харесай

Квартет/Quartet

Очарователен филм! Дебют за Дъстин Хофман като режисьор и неоспорим триумф, освен поради премиите и номинациите, които филмът събра през последната година.
  Една от тайните на кино лентата е евентуално това, че Хофман споделя история, която самичък отлично познава. Филмът наблюдава взаимоотношенията в един дом за пенсионирани типичен музиканти – до един някогашни звезди – хора, за които е безпределно мъчно да свикнат с естествения живот. От друга страна тяхната екстравагантност и пустославие ги вършат занимателни и млади доста повече от връстниците им. За самия Дъстин Хофман евентуално е безусловно ясно какво е да си бил огромна звезда и да би трябвало да приемеш, че към този момент не си номер едно, че младата аудитория даже не е чувала името ти, феновете не чакат за подписи, а публицистите не дебнат пред вратата.
  Не по-зле го знае и Маги Смит, изпълнителката на основната роля във кино лентата, самата тя носителка на седем награди BAFTA, два оскара (и още четири номинации), два Златни глобуса, две награди Еми, две SAG и по една Оливър и Тони – само че позната на огромна част от по-младата аудитория от присъединяване си във филмите за Хари Потър.
  Филмът е историята на един концерт – какво друго – в който възрастните музиканти би трябвало да вземат участие, с цел да съберат пари за реституция на своя дом, само че преди този момент да застанат лице в лице с обстоятелството, че към този момент са остарели, позабравили партитурите, с не толкоз преносими пръсти и треперещи гласове в горния указател. Но също по този начин, че към момента са ерудирани, амбициозни, велики… Един от най-хубавите моменти е в самия край, когато на фона на превъзходния квартет от Риголето на Верди на екрана се появяват фотоси на актьорите – преди и в този момент. Оказва се, че доста от тях в действителност са музиканти и в действителност са били доста велики. Славата е предходна, останала е единствено безсмъртната музика на Верди. А музиката във кино лентата е доста и в действителност прелестна! Ето и едноименния квартет:  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР