Очаквайте новото издание от 4 юни. По романа е заснет

...
Очаквайте новото издание от 4 юни. По романа е заснет
Коментари Харесай

Островът, по който заснеха сериал с ново издание

Очаквайте новото издание от 4 юни. По романа е сниман детският сериал Островът на сините птици. Припомнете си една обичана история с мирис на море и лято.

С настъпването на лятото и във връзка Деня на детето Българска национална телевизия ще зарадва феновете с нов сериал по претекстове от романа Островът на Александър Секулов, а Издателска къща Хермес ще изненада читателите с ново издание на романа.

На 1 юни от 14,00 часа писателят ще се включи в Пролетен базар на книгата 2019 година и ще чака всички дребни и огромни читатели на щанд №325. Всяко лято тринайсетгодишният Николас, цар на войната, и рисковият дебелоглав Алекс, на осем години, прекарват ваканцията си на дребен гръцки остров.

Там живее техният добър другар, албанчето Армандо – цар на мира. Неочаквано на острова идват техни връстници за интернационален курс по подводно гмуркане. Между двете групи стартира безмилостно съревнование.

Истинска борба. Не единствено кой да владее загадъчната канара в морето, само че и за сърцето на една кралица с присмехулни очи. Всяко дете е единствено против всички, а всички – дружно против рисковата стихия.

Докато момчетата не схванат със сърцата си, че любовта е единствено едно щастливо корабокрушение, в което се молиш да не те открият. Първият епизод на 8-серийния игрален филм Островът на сините птици, основан по претекстове от книгата, ще бъде излъчен на 1 юни.

Режисьори са Кристина Грозева, Петър Вълчанов, а в основните функции ще бъдат: Матей Бърнев, Деян Профиров, Калоян Христов, Ирина Вълкова, Антониа Димитрова.

И сериалът, и книгата наблюдават едно премеждие, пропито с мирис на лято море и нехайно детство. Една вълнуваща история, в която цялото семейство може да се потопи. Александър Секулов е създател на романите Колекционер на любовни фрази, Малката светица и портокалите, Господ слиза в Атина, Гравьор на сънища, и Скитникът и синовете.

Издал е поетичните книги Карти и географии, Възхитително и леко, Море на живите, Хроники и химни. Драматург е на Драматичен спектакъл – Пловдив, отличен с премия Аскеер за драматургия за пиесата Няма ток за електрическия стол и Дебелянов и ангелите. Носител на националните награди за лирика Христо Фотев, Николай Кънчев, Перото, Иван Николов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР