Очакват се протести на сърбите в цяло Северно Косово утре,

...
Очакват се протести на сърбите в цяло Северно Косово утре,
Коментари Харесай

Напрежение между Белград и Прищина: Очакват се протести на сърбите в цяло Северно Косово

Очакват се митинги на сърбите в цяло Северно Косово на следващия ден, откакто напрежението сред Белград и Прищина се ускори след интервенция на косовската полиция против проведената престъпност.
Напрежение сред Сърбия и Косово: Армията на Белград е в подготвеност Това се случва, откакто специфичните сили на Косово арестуваха 13 сърби
Сръбските управляващи оцениха акцията като посягане против сръбската общественост, а президентът Александър Вучич се зарече да я отбрани с всички нужни средства.

Операцията е почнала рано сутринта. В нея са взели участие десетки спецполиаци с бронирани коли. Командването на Кейфор удостовери, че акцията е била ориентирана против незаконни структури в локалната полиция.

„ По време на днешната интервенция са претърсени 12 адреса и са задържани 12 чиновници на косовската полиция. 11 от тях са сърби, 4-ма са албанци и още 4-ма бошняци”, съобщи Мирадие Келменди, шеф на инспектората на полицията на Косово.
Прищина осъжда в резолюция „ сръбския геноцид в Косово ”, Белград реагира остро Според президента Вучич Косово предизвика Сърбия
Сръбската общественост реагира със сирени за паника и спонтанни барикади. При премахването им пострада руснак, чиновник на Организация на обединените нации. Президентът Александър Вучич съобщи, че няма да предприеме военни дейности, само че ще отбрани своите сънародници.

„ Ще се борим, с цел да запазим мира и стабилността, само че ще бъдем в цялостна подготвеност – не мога да разкрия изцяло всички елементи – с цел да защитим нашия народ в Косово”, сподели президентът на Сърбия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР