Очакват се превалявания от дъжд и снеговалеж този следобед и

...
Очакват се превалявания от дъжд и снеговалеж този следобед и
Коментари Харесай

МВР: Опасност от поледици в следващите 24 часа

Очакват се валежи от дъжд и снеговалеж този следобяд и по здрач в страната, предизвестяват от Националният координационен център за безвредно придвижване по пътищата към Министерство на вътрешните работи.

Във връзка с влошените метеорологични условия – съществуването на мъгла и поледиците, от Центъра са в подготвеност да дадат инструкции на екипите на Пътна полиция и да наложат краткотрайни ограничавания на придвижването по републиканската пътна мрежа.
От Министерство на вътрешните работи поучават водачите да усилят дистанцията и да понижат скоростта, както и да включат светлините за мъгла при потребност. Важно е и автомобилът да бъде зареден с задоволително гориво и да се съблюдават напътствията на Пътна полиция.

2000 снегопочистващи машини ще обезпечават безвредното придвижване на пътя, заяви Даниел Иваничков от дирекция " Поддържане на републиканските пътища " в АПИ. Предвидени са още 200 хиляди тона сол и 250 хиляди тона пясък, както и химически субстанции, които да почистят заснежените и заледени сектори в страната. Очаква се най-тежка да е ситуацията в Смолян, Благоевград, Пловдив, Монтана и всички планински проходи. Хората и техниката там са в изчакване и имат подготвеност да реагират, оповестяват от АПИ. Призова жителите да бъдат деликатни на пътя, защото произшествията блокират и работата на снегопочистващите машини.

През миналото денонощие са регистрирани 20 тежки пътнотранспортни катастрофи на територията на страната, в които са ранени 38 лица, няма починали, оповестяват от Центъра за безвредно придвижване по пътищата./ Монитор

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР