Очакват се превалявания от дъжд и снеговалеж този следобед и

Очакват се превалявания от дъжд и снеговалеж този следобед и ...

МВР: Опасност от поледици в следващите 24 часа.Очакват се превалявания от дъжд и снеговалеж този следобед и привечер в страната, предупреждават от Националният координационен център за безопасно движение по пътищата към МВР.

Във връзка с влошените метеорологични условия – наличието на мъгла и поледиците, от Центъра са в готовност да дадат указания на екипите на Пътна полиция и да наложат временни ограничения на движението по републиканската пътна мрежа.
От МВР съветват водачите да увеличат дистанцията и да намалят скоростта, както и да включат светлините за мъгла при нужда. Важно е и автомобилът да бъде зареден с достатъчно гориво и да се спазват указанията на Пътна полиция.

2000 снегопочистващи машини ще осигуряват безопасното движение на пътя, съобщи Даниел Иваничков от дирекция "Поддържане на републиканските пътища" в АПИ. Предвидени са още 200 хиляди тона сол и 250 хиляди тона пясък, както и химически вещества, които да почистят заснежените и заледени участъци в страната. Очаква се най-тежка да е обстановката в Смолян, Благоевград, Пловдив, Монтана и всички планински проходи. Хората и техниката там са в изчакване и имат готовност да реагират, съобщават от АПИ. Призова гражданите да бъдат внимателни на пътя, тъй като произшествията блокират и работата на снегопочистващите машини.

През изминалото денонощие са регистрирани 20 тежки пътнотранспортни произшествия на територията на страната, в които са ранени 38 лица, няма загинали, съобщават от Центъра за безопасно движение по пътищата./ Монитор

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``реклама

Източник: petel.bg