Очакват се повече подробности за мащабната акция на ГДБОП свързана

...
Очакват се повече подробности за мащабната акция на ГДБОП свързана
Коментари Харесай

Проверяват фирми, сключили договори с Автомагистрали ЕАД

Очакват се повече детайлности за огромната акция на ГДБОП обвързвана със строителството на автомагистрала " Хемус ", която се организира нощес в страната. Беше обявено за 10-има арестувани и десетки разпитани. Причината за акцията е строителството на автомагистралата и раздадените стотици милиони по процедурата ин хаус.

Проверяват се компании, които са сключили контракти с " Автомагистрали " ЕАД. По непотвърдена информация са тествани компании със седалища в Благоевград и Пловдив. Антимафиотите са претърсили счетоводна къща, обвързвана с основния счетоводител на строителната компания " Грома холд " - новото име на някогашната " Агромах ". Това е и една от компаниите, на които Агенция " Пътна инфраструктура " дължи към 99 милиона лв. за разнообразни действия.

Миналата седмица вътрешният министър Бойко Рашков разяснява, че част от предплатено платените средства, без социална поръчка, са пренасочени към пазаруване на гласоподаватели. Засега публична информация от Министерство на вътрешните работи за акцията няма, пише bgonair.bg.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР