Очакват се над 4 000 работни места в Димитровград през

...
Очакват се над 4 000 работни места в Димитровград през
Коментари Харесай

Очакват над 4000 работни места в Димитровград в следващите две години

Очакват се над 4 000 работни места в Димитровград през идващите две години, когато производствата стартират да работят на цялостна мощ. Успешна формула е партньорството сред бизнес и локална власт, както и благодарение на страната. Важното е бизнесът да почувства, че в лицето на локалната власт има един правилен сътрудник, който се пробва да помогне, а не да пречи и това е разковничето. " Това сподели в студиото на Българска национална телевизия „ Денят стартира " от Пловдив, кметът на Димитровград Иво Димов, който съобщи, че е наложително партньорството сред двете страни.

Инж. Владимир Зайков, действен управител на Тракия икономическа зона разяснява от своя страна, че на процедура потвърждават по какъв начин публично-частното партньорство е нещо градивно, което може да реализира отлични резултати. Към нас има 9 общини, започнахме преди 20 години. Концентрирали сме своята активност на близо 10 млн. кв. м повърхност. Зоната дава опция на вложителите да изградят своето произвеждане, комерсиална активност, логистика и административна активност, разяснява още инж. Зайков.

Той добави, че корупцията не е преди всичко като фактор, който пречи на вложителите. Корупция има на всички места, въпросът е до каква степен се позволява да доближава. Ние се опитваме да спомагаме на вложителите в административната част. Може би там има процедура на корупция, само че от моето равнище не съм се сблъсквал, означи още инж. Зайков.

Кметът на Димитровград Иво Димов също отхвърли да има случай, в който вложител да е повдигал тематиката за корупция. Това не е главното. По-скоро един вложител се тормози от административните периоди. Много е значимо администрацията да покаже еластичност и експедитивност във взимане на решенията, да вземем за пример строително позволение, което лишава към месец. Ако бъде понижена административната служба, нещата заемат друга посока, означи кметът на Димитровград.

Относно казуса с неналичието на работна ръка кметът на Димитровград сподели, че лостовете, които употребяват не са доста. „ Даваме финансови помощи за новородени. Правим по този начин, че да обновим интереса към съответни производства. Разговорът сред бизнеса и локална власт занапред би трябвало да се инициира и да бъде водещ, тъй като се оказва, че стигаме до миг, в който нямаме работни фрагменти. Говорим за дуално образование. Възложили сме на една от водещите консултантски компании да преценим в идващите години къде и по какъв начин би трябвало да създадем, с цел да обвържем тези производства,които ще работят на цялостен потенциал, с цел да ги свържем образованието. Водим диалози с няколко висши образователни заведения. Може да изнесем и филиали. "

Инж. Зайков даде образец с Комбината за цветни метали, който има професионална гимназия в Асеновград, в която има профилирана паралелка, учащ фрагменти за промишлеността. Според него три са аспектите - обучение и професионална подготовка, вътрешна и външна миграция и възнаграждение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР