Очакват се минимум три вълни на заболели. Първата вълна, която

...
Очакват се минимум три вълни на заболели. Първата вълна, която
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Очакват се минимум три вълни на заболели

Очакват се най-малко три талази на болни. Първата вълна, която имахме от епидемията от ковид, втората - вълната на хроничните болести, които бяха отсрочени, и третата вълна е на тези болести, които са остри и нововъзникващи, само че хората ги е боязън да отидат при доктор, което значи, че ще дойдат в здравните заведения по-тежко заболели. Тези талази са предвидими.
Това сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев по НТВ. Неговият съвет е, в случай че се проявят признаци на остри болести, неотложно да се направи консултация със експерт.

" Получаваме от ден на ден информация за ковид и сме доста по-наясно какво се случва. Но отхлабването на ограниченията трансферира отговорността от един орган, който следи за ограниченията, към всеки от нас самостоятелно. Всеки, който не се е срещнал с вируса и няма имунитет, ще боледува ", сподели доктор Симидчиев. Според него би трябвало да се свикне с т.нар ново обикновено и персоналната отговорност би трябвало да стане главен съставен елемент от нашето съществуване.

Пулмологът акцентира три ограничения, които всеки би трябвало да съблюдава - физическото разграничаване - най-малко два метра, миенето на ръце и носенето на защитни средства, когато сме близо един до различен. Това, което можем да създадем е да живеем природосъобразно, да се храним уравновесено и да имаме задоволително физическа интензивност, с цел да поддържаме равнището на имунитет, сподели доктор Симидчиев.

Не лятото ще прогони вируса, нашето държание ще го прогони, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР