Очакват се масови уволнения на полицаи заради случая Георги Семерджиев.

...
Очакват се масови уволнения на полицаи заради случая Георги Семерджиев.
Коментари Харесай

Семерджиев е управлявал с фаталните 166 км/ч

Очакват се всеобщи уволнения на служители на реда поради случая „ Георги Семерджиев ”. Текат дисциплинарни следствия на близо 40 чиновници на реда - както редови служители на реда, по този начин и техни шефове, оказвали подпомагане на обвинявания за злополуката на „ Черни връх ”, при която починаха две млади дами. Това стана ясно от изказвания на управлението на Министерство на вътрешните работи, заяви NOVA.

Разследването към този момент откри и скоростта, с която се е движел джипът на Семерджиев, когато опустошава двете девойки. Тя е най-малко три пъти над позволената. Според автотехническата експертиза Семерджиев се е движел със 166 км/ч.

По случая са разпитани 69 очевидци.

До момента против Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинявания - за гибелта на двете млади дами, за шофиране без брошура, за овакантяване на мястото на злополуката, шофиране след използването на опиати, използването на подправени регистрационни табели и владеене на дрога. Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на следващата експертиза.

„ От направената тройна автотехническа експертиза е открито, че Семерджиев е управлявал с съдбовните 166 км/ч, минал е на червен светофар и е предизвикал гибелта на две млади дами ”, изясни Сийка Милева, представител на основния прокурор.

В делото за злополуката попада и служител на реда. Засега не излиза наяве името му.

„ Установено е, че Семерджиев е подкрепят от служител на реда да се достави със стълба и да се качи, защото е изгубил ключовете ”, сподели Милева.

В градската прокуратура е формирано и ново дело - против служителите на реда, разпъвали чадър над Семерджиев.

„ СГП отдели материали от формираното досъдебно произвеждане за ПТП и формирано ново досъдебно произвеждане за търговия с въздействие и от чиновници от Министерство на вътрешните работи, които са нарушили служебните си обвързване ”, съобщи още Милева. „ Възложено е на следствието, ще изискат инспекцията от Инспектората на Министерство на вътрешните работи ”.

За злополуката се чакат още няколко експертизи и се чака то да влезе в съда.

Проверката на Инспектората на Министерство на вътрешните работи откри над 40 чиновници на реда, разпъвали чадър над Семерджиев, главно пътни служители на реда, научи NOVA. Трима от тях на управителни постове - началници на групи и на браншове. Според криминалиста Иван Савов, Семерджиев  е имал подкрепи и на по-високо равнище.

„ В средите се знае, че е пласирал опиати за Таки. По тази линия явно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, с цел да си прави произволи. Срамота е да операт пешкира хората на ниско равнище. Няма по какъв начин да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано ”, разяснява Савов.

Дисциплинарните инспекции против чиновниците на Министерство на вътрешните работи не престават. След това ще се реши дали ще бъдат осъдени или уволнени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР