Очакват се масови уволнения на полицаи заради случая Георги Семерджиев.

...
Очакват се масови уволнения на полицаи заради случая Георги Семерджиев.
Коментари Харесай

Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди катастрофата на бул. „Черни връх“

Очакват се всеобщи уволнения на служители на реда поради случая „ Георги Семерджиев ”. Текат дисциплинарни следствия на близо 40 чиновници на реда - както редови служители на реда, по този начин и техни шефове, оказвали подпомагане на обвинявания за злополуката на „ Черни връх ” , при която починаха две млади дами. Това стана ясно от изказвания на управлението на Министерство на вътрешните работи, заяви.

Разследването към този момент откри и скоростта, с която се е движел джипът на Семерджиев , когато опустошава двете девойки. Тя е най-малко три пъти над позволената. Според автотехническата експертиза Семерджиев се е движел със 166 км/ч.

По случая са разпитани 69 очевидци.



До момента против Георги Семерджиев са повдигнати над пет обвинявания - за смъртта на двете млади дами, за шофиране без брошура, за овакантяване на мястото на злополуката, шофиране след използването на опиати, използването на подправени регистрационни табели и притежание на дрога. Към тази палитра ще бъде добавено и още едно, въз основа на следващата експертиза.

„ От направената тройна автотехническа експертиза е открито, че Семерджиев е управлявал с съдбовните 166 км/ч, минал е на червен светофар и е предизвикал гибелта на две млади дами ”, изясни Сийка Милева, представител на основния прокурор.

В делото за злополуката попада и служител на реда . Засега не излиза наяве името му. 

„ Установено е, че Семерджиев е подкрепят от служител на реда да се достави със стълба и да се качи, защото е изгубил ключовете ”, сподели Милева.

В градската прокуратура е формирано и ново дело - против служителите на реда , разпъвали чадър над Семерджиев.

„ СГП отдели материали от формираното досъдебно произвеждане за ПТП и формирано ново досъдебно произвеждане за търговия с въздействие и от чиновници от Министерство на вътрешните работи, които са нарушили служебните си обвързване ”, съобщи още Милева. „ Възложено е на следствието, ще изискат инспекцията от Инспектората на Министерство на вътрешните работи ”.

За злополуката се чакат още няколко експертизи и се чака то да влезе в съда.

Проверката на Инспектората на Министерство на вътрешните работи откри над 40 чиновници на реда , разпъвали чадър над Семерджиев , главно пътни служители на реда, научи NOVA. Трима от тях на управителни постове - началници на групи и на браншове. Според криминалиста Иван Савов, Семерджиев  е имал подкрепи и на по-високо равнище.

„ В средите се знае, че е пласирал опиати за Таки . По тази линия явно е и разработван и е давал информация на службите. Вероятно по тази линия е правена тази пелена, с цел да си прави произволи. Срамота е да операт пешкира хората на ниско равнище. Няма по какъв начин да бъде пуснато лицето с административна мярка, без да им е било казано ”, разяснява Савов.

Дисциплинарните инспекции против чиновниците на Министерство на вътрешните работи не престават. След това ще се реши дали ще бъдат осъдени или уволнени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР