Очакват ни поне 10-15 дни (а вероятно и повече) предимно

...
Очакват ни поне 10-15 дни (а вероятно и повече) предимно
Коментари Харесай

В Момента: Порой В София! Бедна Ви Е Фантазията Какво Ни Чака!

Очакват ни най-малко 10-15 дни (а евентуално и повече) най-вече облачно време, с чести валежи, от време на време и от временен, летен вид.

До края на тази седмица температурите ще варират към нормалните за интервала, с минимални към десетина градуса и оптимални с няколко градуса по-високи - към и над 15-18 градуса. В местата с дъжд те ще остават малко по-ниски, а при прокъсвания на облачността - малко по-високи, до двадесетина градуса.

През последните дни на тази и първите дни на идната седмица, съгласно сегашните моделни сюжети едва ще захладнее, оставайки най-вече облачно или със забележителна облачност.

Като прелиминарен сюжет, най-малко краткотрайно стабилизиране на времето и повече слънце ни чакат към средата на идната седмица, само че интервалът е прекомерно напред във времето, за безапелационни прогнози: следете ежедневните ни настоящи разбори.

След дългия изсъхнал интервал през март интензивните дъждове сега не престават " традицията " от последните години за едновременна суша и значителни превалявания в страната ни.

Вярата в световното стопляне е нещо персонално, само че обстоятелствата са налице: климатът се трансформира внезапно и това явно води до мощно атомизиране и неравномерно систематизиране на преваляванията у нас, както по интервали, по този начин и по дълготрайност, само че и по систематизиране.

Обилните превалявания след дългата суша несъмнено са доста положителни освен за есенниците, само че и за трайните насаждения: лозя и овошки, защото и в по-дълбокия почвен пласт влагата беше изчерпана, най-малко наличната за растенията форма.

Остава да забележим и какви превалявания ще " инкасират " през днешния ден останалите елементи на страната, защото, като се изключи някои западни и южни региони, превалявания там към момента липсват или са напълно алегорични.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР