Очакват да намерят пушката по маршрута на атентатораПолицаи разпитват виладжии,

...
Очакват да намерят пушката по маршрута на атентатораПолицаи разпитват виладжии,
Коментари Харесай

В Бистрица търсят следи от убиеца на Алексей

Очакват да намерят пушката по маршрута на атентатора
Полицаи разпитват виладжии, желаят записи от охранителни камери

Дебеловрат на колело с дебели гуми

Полицаи обикалят и разпитват дали са видяни непознати хора и коли в последните 10-ина дни. Искат да преглеждат записи от охранителни камери, а на виладжиите, които идват единствено в събота и неделя, споделят да се обадят, в случай че се натъкнат на следи от наличие на непознати хора. Това описаха през вчерашния ден поданици на софийското село Бистрица. Според някои от тях същата акция е имало и в близкото село Железница.

Пети ден в неделя криминалистите продължаваха да обясняват маршрута, по който във вторник към обед в региона на кв. “Драгалевци ” е избягал килърът на Алексей Петров. Свидетели настояват, че видели дебеловрат мъж на колело с дебели гуми, който карал по пътеката към Черни връх. Лицето му е било закрито с висока яка над носа до очите, на главата имал кепе - дегизировка на типичен планиски колоездач. Има огромна възможност той да е стигнал до най-близките две села Бистрица и Железница или на горски пътища до тях, където да са го чакали съучастници с автомобил. Изясни ли се маршрутът му, вярата на служителите на реда е някъде по него да намерят захвърлена или закопана пушката, защото първо предписание за професионалния палач е да се освободи от оръжието.



Алексей Петров

Както писа “Труд news ”, Петров бе погубен с изстрели от нарезно ловно оръжие. Става дума за самозарядна ловна карабина, създадена въз основата на типичен автомат “Калашников ” АК-47. Произвежда се както в заводите “Арсенал ” у нас, по този начин и в Русия, Сърбия и други страни. Карабината употребява същите муниции 7,62X39 мм като за калашник, разликата е, че пълнителят є е с 5 патрона и преднамерено се прави без алтернатива за автоматизирана пукотевица, с цел да е друга от военно произвеждане.

Неофициално се оповестява, че по Петров и спътницата му Мирослава Михайлова е стреляно с хидрошокови патрони. Те се назовават по този начин, когато върхът на патрона е отсечен, от вътрешната страна той е кух, като задачата е да нанесе оптимални провали при прикосновение с жива плът. Забранени са за военни цели, само че се създават за ловно оръжие, като производителите имат характерни разработки и в случай че в действителност са употребявани такива фабрични патрони, криминалистите елементарно могат да открият техния генезис.
Ген. Красимир Петров: Поръчката е обвързвана с доста пари


“Поръчката за Алексей Петров е от някой властови център - не споделям, че е от България, който има благоприятни условия. Отнася се за доста пари. ” Това съобщи ген. Красимир Петров, някогашен началник на баретите, по Нова тв.   “Неговият прякор беше Алексей Деревянний (Дървения), дали са му го преди години, когато е имало учения със руски спецчасти, Трактора пристигна по-късно ”, описа още ген. Петров.

Без съмнения
Украинците помолени да не напущат страната 
Двамата украински туристи - мъж и жена, които са разпитани за покушението против Алексей Петров, са помолени към този момент да не напущат страната, научи “Труд news ” от проверяващи. Те обаче обясниха, че не им е наложена възбрана да пътуват, а това е рутинна процедура, когато става дума за очевидци чужденци и в първите дни от следствието е допустимо да бъдат извикани за спомагателни показания.

В никакъв случай не може да се приказва, че украинците имат нещо общо с каквото и да е закононарушение, споделиха проверяващи пред “Труд news ”. Те са били на основния път на повече от 100 метра от мястото на атентата против Петров, само че са чули изстрелите, върнали са се и са заварили ранената Мирослава Михайлова да изпълзява откъм пътеката. Засега се счита за цялостно съвпадане фактът, че за атентата с гранатомети против Петров през 2015 година бе наказан украински жител, а други трима от този момент са оповестени за търсене с алена бюлетина на “Интерпол ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР