Очакваше се, че скандалът с изтичането и манипулирането на данни

...
Очакваше се, че скандалът с изтичането и манипулирането на данни
Коментари Харесай

Звезди започнаха да трият профилите си във Facebook

Очакваше се, че абсурдът с приключването и манипулирането на данни на 50 млн. консуматори на Фейсбук ще има тежки последствия за обществената мрежа и ето, че те са факт. Сривове на борсата доведоха за финансови загуби за компанията, създателят Марк Зукърбърг ще би трябвало да дава пояснения пред Конгреса в Съединени американски щати, доверието на хората е мощно разтърсено. А в този момент и звезди започнаха да трият профилите си, което в допълнение може да понижи известността на мрежата.

Сред първите, напуснали Фейсбук, са певицата Шер и комедийният артист Уил Фаръл. Чрез друга обществена мрежа Шер разгласи, че е решила да отстрани профила си, макар че той ѝ е оказал помощ в благотворителната ѝ активност, тъй като " има неща, по-важни от парите ". Всъщност формалната страница на певицата към момента е дейна, тъй че тя евентуално приказва за собствен персонален профил.

Актьорът Уил Фаръл също се обърна към приятелите си във Фейсбук, като съобщи, че е мощно обезпокоен от метода, по който данните на милиони консуматори са били употребявани за " подкопаване на демокрацията и нарушение на персоналното пространство ". Той е бил засегнат и от обстоятелството, че мрежата е блокирала профила на индивида, разкрил цялата скица.

" Не мога към този момент с чиста съвест да употребявам услугите на компания, която разрешава разпространяването на агитация и непосредствено я насочва към най-уязвимите към нея ", добавя артистът.

Преди дни известният бизнесмен Илън Мъск също изтри профилите на фирмите си от Фейсбук.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР