Очакваното в четвъртък посещение на украинския президент Володимир Зеленски в

...
Очакваното в четвъртък посещение на украинския президент Володимир Зеленски в
Коментари Харесай

Строги мерки за сигурност за посещението на Зеленски в Брюксел

Очакваното в четвъртък посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел ще бъде съпроводено от ограничения за сигурност на най-високо ниво, оповестяват през днешния ден белгийски медии. Пояснява се, че службите за сигурност плануват да подхващат стъпки, към които прибягват при посещение на президента на Съединени американски щати.

Според представени полицейски източници доста дребен екип от чиновници е в течение на точната стратегия, а решението за визитата е било взето доста преди да бъде оповестено публично нощес. Отбелязва се, че съответните ограничения по сигурността се преценят от белгийското контраразузнаване. Допълва се, че предварителното обявяване на визитата основава неудобства и Зеленски може да анулира пътуването.

Очаква се Зеленски да приказва в четвъртък сутринта пред Европейския парламент на изключително съвещание, което към момента не е публично оповестено. Професорът по интернационалните връзки в университета в Антверпен Давид Крикманс отбелязва, че това ще бъде вторият път, в който украинският държавен глава напуща своята страна след съветското нахлуване от февруари предходната година. Крикманс изяснява това, че Зеленски първо посети Вашингтон през декември предходната година, а не Брюксел, с водещата роля на Съединени американски щати в определянето на мащабите на военната поддръжка за Киев.

Професорът показва очакване Зеленски да приказва пред евродепутатите, а по-късно и пред участниците в изключителното съвещание на Европейския съвет, за периодите за доставка на обещаните западни оръжия и да изиска спомагателни наказания против Москва. Според Крикманс украинският президент ще упорства неговата страна да получи изтребители Ф-16 - стъпка, за която още липсва задоволително поддръжка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР