Очакваното с голям интерес завръщане на собственика на TAD Group

...
Очакваното с голям интерес завръщане на собственика на TAD Group
Коментари Харесай

Собственикът на TAD Group засега изглежда не се връща в България

Очакваното с огромен интерес завръщане на притежателя на TAD Group Иван Тодоров към момента си остава събитие в бъдеще време. Очакваше се късно нощес, към среднощ българско време той да кацне на летището в София с полет от Истанбул. Не беше доказано обаче от Министерство на вътрешните работи дали това се е случило, предадоха bTV и Нова телевизия.
Припомняме, че Тодоров е упрекнат в подбуждане към кибертероризъм - по нашумелия случай с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. За физически причинител на действието е апетитен Кристиян Бойков. Заради това има издадена европейска заповед за арест на Тодоров, който публично изясни, че е в Канада - на конференция на Subway.
" Прибирам се през идната седмица и незабавно ще се явя пред управляващите, с цел да оказа помощ на следствието и да схвана в какво съм упрекнат ", сподели притежателят на TAD Group пред няколко малките екрани.
Междувременно в. " 24 часа " разгласява информация, че Иван Тодоров е бил разследван за компютърно закононарушение още през 1997 година. Тогава той е измежду 200-те обвинени варненци, точили кредитни карти и купували с тях техника от Съединени американски щати.
Сред проверяващите е днешният ръководител на ДАНС Димитър Георгиев. Замесените са толкоз уверени, че няма да ги заловен, че даже споделят свободно в интернет какви разнообразни хватки употребяват. Тодоров също не остава по-назад. Съгласно данните, той се хвалил в бюлетин бордовата система " Фидонет " - програмен продукт, които приема свързвания и предлага услуги като е-поща, разпределени конференции, достъп до бази данни, трансфер на файлове и онлайн диалози. Там в обществен пост споделя, че с няколко хитрости съумял да си поръча компютър за 3000 $, а е платил единствено митото.
В последна сметка по случая има 8 са арестувани, имената на едвам четирима стават известни обществено - Деян Касабов, Йосиф Йосифов, Ясер Азави и юноша с първо име Ивелин. Те са хванати, откакто поръчали по интернет и получили компютри за 16 000 $ от американска компания. Опитали да ги платят с кредитна карта на немец, само че той бил известен от съответната банка за готвената транзакция и от там казусът тръгнал да се разплита. Американската компания AGEC Computers от Оклахома сама се заела със случая, откакто у нас следствието забуксувало, като се стигнало и до намесата на ФБР. Представители на Бюрото посетили морската столица, имали и среща с тогавашния кмет на града Христо Кирчев. Какво се е случило с тамошното следствие, не е ясно. Според хора, следили процесите, мнозина получили възбрана да посещават Съединени американски щати.
Що се отнася до Тодоров, против него няма повдигнати публични обвинявания, а единствено съмнения - по линия на източване на кредитни карти на клиенти в негови заведения. Имало данни за източени близо 180 000 $ - още веднъж обаче това не било потвърдено.
Към днешна дата шефът на TAD Group е притежател на над 25 компании за ръководство на хотели и кръчми из цялата страна, а положението му се прави оценка на няколко милиона евро. Влиза и в строителния бизнес, както и предложил стипендии на свои чиновници, с цел да завършат висшето си обучение и най-хубавите IT частни учебни заведения у нас.
Първата компания, в която става съучастник - варненската " Билта " ООД, се занимава с търговия, само че доста скоро Тодоров скача в бизнеса с недвижими парцели. Още през 2010 година основава първото си сдружение за строителство - " Нави " ЕООД, в което към този момент е едноличен притежател, откакто преди този момент е продал дяловете си от " Билта ". То също е позиционирано във Варна и до 2015 година на същия фирмен адрес в морската столица Тодоров записва цели 20 негови разклонения, които именува по същия метод, единствено с прибавяне на следващ номер.
През 2015 година купува софийската компания СБ БОЯНА от притежателите на " Артекс " - семейство Мирянови. Веднага мести фирмения адрес от София във Варна.
Година по-късно Тодоров дава 20 000 $ и става франчайз на американската компания за киберсигурност TAD. Така тя стъпва у нас и въпреки офисът ѝ да е в София, се води адресно записана във Варна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР