Очакваното разпадане на управляващата коалиция и правителство на Италия вече

...
Очакваното разпадане на управляващата коалиция и правителство на Италия вече
Коментари Харесай

Правителството в Италия може да падне още днес

Очакваното раздробяване на ръководещата коалиция и държавно управление на Италия към този момент е неизбежно и ще стане факт напълно скоро. Това стана ясно от думите на вицепремиера и ръководител на " Движение Пет Звезди " Луиджи Ди Майо, който благодари на премиера Джузепе Конте за работата му на поста.
" Каквото и да се случи, желаех да ви кажа, че за мен беше чест да работим дружно в това държавно управление ", сподели Ди Майо.
Конте ще се обърне към Народното събрание по-късно през днешния ден, с цел да отбрани ръководството си, откакто другата партия в ръководещата коалиция – " Лига " на Матео Салвини разгласи, че ще внесе избор на съмнение към държавното управление.
Парламентарното гласоподаване към момента не е планувано и има огромна неустановеност по какъв начин ще завърши политическото разтърсване.
Очаква се обаче Конте да подаде оставка по-късно денем, което ще принуди президента Серджо Матарела да стартира публични съвещания с партиите, с цел да види дали може да се образува нова коалиция. Ако не успее, той ще разпусне Народното събрание и ще свика предварителни избори.
Лидерът на " Лига " Матео Салвини изиска нови избори, 3 години и половина преди постоянния избор, защото е убеден, че възходящата му известност в социологическите изследвания ще му разреши да ръководи независимо.
Ди Майо съобщи, че депутатите от " Пет Звезди " ще поддържат Конте, който е професор по право без политическа принадлежност. " Всеки от нас знае, че сме от вярната страна на историята ", написа Ди Майо в обява във Фейсбук.
" Лигата ще би трябвало да дава отговор за неверното си решение да скапе всичко, започвайки държавна рецесия в средата на август... единствено с цел да гони урните ", добави политикът.
Според източници на Reuters опозиционната Демократическа партия на Италия поддържа " положителни " първични контакти с партията на Ди Майо поради опцията за основаване на нова коалиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР