Очаквано вотът на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов

...
Очаквано вотът на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Сигурността на мъртвородения вот

Очаквано вотът на съмнение към третото държавно управление на Бойко Борисов не мина. Сигурно беше единствено това. Защо ли?
Стана ясно още преди дни по време на така наречен " диспути " по претекстовете на вносителите от сякаш опозицията - Българска социалистическа партия. На процедура разисквания по тематиката нямаше, претупаха ги за има няма 1 час, повикаха, покрещяха от най-високата естрада в страната - парламентарната, и добродушно се отдръпнаха.

Защо Българска социалистическа партия по този начин неенергично и явно безстрастно изми ръцете си - за следващ път, се питат анализатори и политолози от оня ден насам? Къде са специалистите на столетницата по тази значима тематика за обществото ни, която не включва единствено репресивните институции, а и всички останали структуроопределящи държавни ведомства? Е, единствено Славчо Велков ли остана като " специалист " по сигурността на Българска социалистическа партия? Защото всички, които от години наблюдават публичния живот са наясно, че този човек, моите извинения, но не е специалист по сигурността.

Лидерът на Българска социалистическа партия се опита да направи едно резюме на несигурността, в която живеят хората в България. Но това приличаше в действителност на медиен преглед, пък хората към този момент и сами си набират информация за това. Защото, повярвайте, в нашата страна има доста любознателни жители, които в действителност считат, че информацията е стока. При това скъпа стока. Та по тази причина мнозина се запитаха, за какво опозицията може да приказва популистки за всичко друго само че не и за зависимостта на службите за сигурност, които може и да устояваме със заплатите си, но те се държат крепко единствено за своите зависимостти.

Да му простят приятелите вляво, които имат вяра и поддържат концепциите, а не партията Българска социалистическа партия, която непрестанно потвърждава верността на онази приказка " присмял се хърбел на щърбел ". Не разбрах примерно - за какво в експозето на госпожа Нинова няма и ред за рестарта на АЕЦ " Белене ", за броженията в обществото, за тактиката иди ми - дойди ми във връзка с този значим за сигурността ни сектор.

А къде е отговорността и справедливостта във връзка на умишлената разруха на КТБ и за какво левицата позволи този панаир, който прочее се случи и стартира тъкмо по време на нейно ръководство. Не разбрахме и друго - отново в алената мъгла потъна някъде скандалното предопределение на Делян Пеевски за началник на ДАНС. И до през днешния ден не е ясно за какво столетницата замете под килима този проблем и продължи напред като че ли нищо не се е случило.

Може доста да се напомня, приказва и написа по тези значими за сигурността на обществото ни въпроси. Обаче нито Българска социалистическа партия го направи, нито ГЕРБ, които високомерно се фръцнаха и отхвърлиха диалози, желаят да трансформират съществуващото статукво. На тях по този начин им е комфортно. Според информация на партийни функционери, които, несъмнено не желаят да се обявяват, вотовете, както и всички значими покупко-продажби се договарят авансово, пайовете се разпределят сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а кокали подмятат и на спътниците си. Останалото е джафкане за пред драгия гласоподавател и мятане на " Прах във вятъра ". Ние сме като " прашинки във вятъра ", както се пееше в едноименната прелестна ария на " Канзас ". Сякаш е написана тази заран, по време на мъртвородения избор: "...всички мои фантазии минаха пред погледа ми, необяснимо по какъв начин "...

Аделина Делийска

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР