Очаквано вкусен резултатНеобходими Продукти● ориз - 280 г● агнешки черен

...
Очаквано вкусен резултатНеобходими Продукти● ориз - 280 г● агнешки черен
Коментари Харесай

Ориз с агнешки дроб и сърце, гъби и мента

Очаквано апетитен резултат

Необходими Продукти

● ориз - 280 г
● агнешки черен дроб
● агнешко сърце - 400 г
● морков - 1 - 2 бр.
● лук - 1 глава
● гъби - 150 г
● мента - 2 шепи листа
● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● олио - 80 мл
● свинска мехлем - 1 с.л.
● доматено пюре - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Измийте добре агнешкия дроб и сърце. Сложете в тенджерка, залейте със студена вода и поставете на сдържан огън за към 1 час, до момента в който се сварят добре. Отпенвайте при започване на варенето. Прецедете бульончето, ще ни е нужно към 1 л от него. Може да си отмерите на 1 обемна част ориз - 3 и 1/2 елементи бульон. Дробът и сърцето нарежете на дребни кубчета.

Накълцайте лука и морковите на ситно и ги запържете до омекване в олиото. Сипете ориза, авансово наквасен във вода и усърдно почистен от нишестето. Запържете и него за малко, бъркайки, с цел да не залепва.

Щом оризчето стане кристално, сложете гъбите, лъжичките доматено пюре и маста и след минутка налейте бульона. Гответе на сдържан огън до полуготовност и извиране на течността - към 10 минути.

Прибавете агнешките дреболии и по-голяма част от ментата - ситно накълцана, доовкусете със сол и пипер и прехвърлете в тавичка. Ако прецените, че оризът е още доста корав, а течността е малко, долейте още мъничко от бульона или вода.

Запечете, до момента в който ястието остане на лой в авансово загрята на 180 градуса фурна (за още 10 минути приблизително).

Поднесете топло, поръсено със още накълцана прясна мента.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР